ΑΡΚΑΔΙΑ

Έκλεψαν κειμήλια από μουσείο στην Αρκαδία και τα πωλούν στο Μοναστηράκι

Επιτήδειοι κατάφεραν να το λεηλατήσουν και να βγάλουν στο «σφυρί» κειμήλια της Επανάστασης
Stemnitsa-mouseio-klopi3
Εδώ και τέσσερα χρόνια είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης το κτίριο όπου στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας. Ωστόσο, επιτήδειοι κατάφεραν να το λεηλατήσουν και να βγάλουν στο «σφυρί» κειμήλια της Επανάστασης, τα οποία φέρονται να διακινούνται στο… Μοναστηράκι!

Η διάρρηξη στο μουσείο του παραδοσιακού οικισμού του δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.080 μέτρων στο όρος Μαίναλο, καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Τρίπολης την Παρασκευή όταν βρέθηκε στον πρώτο όροφο μια πόρτα η οποία έφερε ίχνη παραβίασης. Όπως διαπιστώθηκε κατά την καταμέτρηση, άγνωστοι είχαν κλέψει μέσα από τις κούτες οκτώ καριοφίλια του 19ου αιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ένας πολίτης ενημέρωσε την Ασφάλεια Αττικής ότι την ώρα που έκανε βόλτα στο Μοναστηράκι στην Αθήνα, είδε να πωλούνται εκθέματα του μουσείου. Το περίεργο είναι από το μουσείο ότι κλάπηκαν μόνο τα οκτώ καριοφίλια και όχι άλλα εκθέματα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξιχνιάσουν την κλοπή και να εντοπίσουν τα κλεμμένα κειμήλια.

Related Articles

Back to top button