ΑΡΚΑΔΙΑΕΛΛΑΔΑ

Ένα παραθαλάσσιο χωριό της Αρκαδίας περιτριγυρισμένο από βουνά, που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Μία must οικονομική εξόρμηση για όσους επισκέπτονται το Λεωνίδιο.
anagnostis newsroom Follow on TwitterSend an email18 Μάι 2023 – 09:00Ενημερώθηκε: 18 Μάι 2023 –


Τα Πούλιθρα είναι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο 9 χλμ. από το Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία και 83 χιλιόμετρα από το Άργος. Στην απογραφή του 2011 είχε 414 κατοίκους.

Η παραλία του χωριού είναι βοτσαλωτή. Ο οικισμός έχει διατηρήσει το παραδοσιακό του χρώμα. Διαθέτει επίσης νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο και ο κεντρικός του ναός είναι η Γέννηση του Χριστού.

Τα Πούλιθρα κατά την αρχαιότητα
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο καθηγητή Κωνσταντίνο Ρωμαίο, στα Πούλιθρα βρίσκεται η αρχαία πόλη Πολίχνη, την οποία αναφέρει ο ιστορικός Πολύβιος. Η ακρόπολη της αρχαίας πόλης βρίσκεται στο λόφο που είναι δίπλα από το λιμάνι του χωριού.

Σήμερα, στον υδροβιότοπο της περιοχής υπάρχουν ίχνη του αρχαίου λιμανιού (δέστρες). Επίσης, στο λόφο (βίγλα) υπάρχει αρχαίο κάστρο και βυζαντινά τείχη.

Διαβάστε ακόμα
Ξεκινά η ασφαλτόστρωση σε κεντρικές οδούς της πόλης του Άργους
Ξεκινά η ασφαλτόστρωση σε κεντρικές οδούς της πόλης του Άργους

Το καταπράσινο χωριό εκτείνεται μέχρι αρκετά ψηλά πάνω στο βουνό, αλλά τουριστικά είναι γνωστό για το παραλιακό του μέτωπο και τα ταβερνάκια και καφέ δίπλα στο κύμα, τα οποία προσφέρουν τα προϊόντα τους σε πολύ προσιτές τιμές.

Μία must εξόρμηση για όσους επισκέπτονται το Λεωνίδιο.

ΠΗΓΗ: anagnostis

Related Articles

Back to top button