ΑΡΚΑΔΙΑΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου | Στους 8 οι τραυματίες – Η κατάσταση της υγείας τους και η ετοιμότητα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Τα δύο ατυχήματα στην Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, την Κυριακή 24.7.2023, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν οχτώ τραυματισμοί και να διακοπεί ο αγώνας.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» έχει το ρεπορτάζ.

Για τους τραυματίες, οι πρώτες ιατρικές βοήθειες δόθηκαν στο κέντρο υγείας Δημητσάνας. Στη συνέχεια, διακομίσθηκαν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Οι πληροφορίες του kalimera-arkadia.gr αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο της Τρίπολης υπήρχε απόλυτη ετοιμότητα, αφού ήταν όλοι σε επιφυλακή λόγω του κύματος καύσωνα.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο διακομίσθηκαν οχτώ τραυματίες, τρεις ενήλικες και πέντε παιδιά.

Όταν έφτασαν οι τραυματίες, στο Νοσοκομείο ήταν παρών και ο ίδιος ο Διοικητής κ. Αναστάσιος Τζανής, ενώ ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα το τμήμα επειγόντων περιστατικών, με τον Διευθυντή του, το Ακτινολογικό και η Νευροχειρουργική.

Σε όλους τους τραυματίες έγιναν αξονικές εγκεφάλου.

Όλοι είναι εκτός κινδύνου και ο πιο σοβαρός τραυματισμός αφορούσε ένα παιδί που έσπασε το πόδι του και χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα.

Οι τραυματίες παρέμειναν την Κυριακή νοσηλευόμενοι, για προληπτικούς λόγους, ενώ την Δευτέρα ξεκίνησαν τα πρώτα εξιτήρια.

Το μόνο περιστατικό που θα παραμείνει για λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο είναι το παιδί που είχε τον πιο σοβαρό τραυματισμό.  

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο ανταποκρίθηκε άριστα σε μια έκτακτη και δύσκολη κατάσταση και εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε ότι υπήρχε απόλυτη ετοιμότητα.

Στο «Καλημέρα Αρκαδία» αναδεικνύουμε τα θετικά για το Νοσοκομείο μας το οποίο παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε κάποιες ειδικότητες, στην προκειμένη περίπτωση ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Related Articles

Back to top button