ΑΡΚΑΔΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρκαδία: Γνωρίστε τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Λάδωνα στο Κάτω Σπάθαρι

Πολλοί από εμάς έχουμε επισκεφθεί φράγματα ανά την Ελλάδα όμως πόσοι είχαμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε την περιπέτεια του νερού από την αγκαλιά της τεχνητής λίμνης στην καρδιά ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου και μάλιστα σε αληθινό χρόνο;

Εδώ λοιπόν έρχεται η ΒΙΔΑ και ανακοινώνει την οργάνωση επίσκεψης και ξενάγησης το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό του Λάδωνα στο Κάτω Σπάθαρι Αρκαδίας. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο του Σταθμού το οποίο βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις και περιλαμβάνει μηχανές, εκθέματα και ιστορίες από τον χώρο. Γεμάτοι εικόνες από τις μαγικές τεχνικές λεπτομέρειες της μετατροπής της κινητικής ενέργειας σε φως, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανηφορίσουν μέσα από τα Αρκαδικά βουνά για να συναντήσουν το φράγμα και την τεχνητή λίμνη του Λάδωνα. Στο φράγμα θα μάθουν τον τρόπο της «συνέργειάς» του με το εργοστάσιο και το πως αυτό συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής και όλης της Ελλάδας. Κατά την επιστροφή των εκδρομέων προς την Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις στο γραφικό χωριό της Βλαχέρνας.

Όπως ενημερώνει ο Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κωνσταντίνος Μαρινάκος, την περιήγηση μπορούν να ακολουθήσουν εκτός των ατόμων που θα ξεκινήσουν από Αθήνα με το μισθωμένο λεωφορείο και άτομα που θα θελήσουν να έρθουν με δικό τους ΙΧ από κοντινές περιοχές π.χ. Πάτρα, Πύργο, Τρίπολη, Βυτίνα κ.α., με μέγιστο αριθμό συμμετοχής τα 14 άτομα, έχοντας στείλει email επιβεβαίωσης συμμετοχής μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2023 στο vidaomada@gmail.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος ανά άτομο και χρονοδιάγραμμα μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ τον σύνδεσμο: ( https://www.facebook.com/events/1065765431109065/ )

Related Articles

Back to top button