ΑΡΚΑΔΙΑΕΛΛΑΔΑΕΛΛΑΔΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρκαδία: Ζητείται στήριξη για τους μηλοπαραγωγούς

Παρατηρήθηκε μέτρια, έντονη, καθώς και καθολική πτώση των καρπιδίων αμέσως μετά την απάνθιση.

Την ενίσχυση των παραγωγών μήλων, λόγω της μειωμένης καρπόδεσης στην καλλιέργεια, ζητά με επιστολή του προς τον ΕΛΓΑ το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Επιμελητήριο ζημιές υπέστησαν οι παραγωγοί των μήλων για τις περιοχές Δήμου Τρίπολης και τις τοπικές Κοινότητες Δάρα και Πράσινου.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε μέτρια, έντονη, καθώς και καθολική πτώση των καρπιδίων η οποία προσδιορίζεται χρονικά αμέσως μετά την απάνθιση. Το φαινόμενο παρατηρείται περισσότερο στις κόκκινες ποικιλίες, καθώς και στην ποικιλία Πιλαφά.

«Κατά την άποψή μας, η ζημιά οφείλεται στις χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες επικράτησαν κατά την περίοδο της άνθησης – καρπόδεσης καθώς και στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ημέρας – νύχτας», επισημαίνεται στην επιστολή.

Λόγω των παραπάνω παρατηρήθηκε παρατεταμένη περίοδος της άνθησης καθώς και ανύπαρκτη πτήση μέλισσας (θερμοκρασίες <12oC), με αποτέλεσμα τα άνθη να καταστούν άγονα και να πέσουν, ζημιώνοντας σοβαρά το αγροτικό εισόδημα.

«Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά για την ενίσχυση του εισοδήματος των πληγέντων παραγωγών», ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας από τον ΕΛΓΑ.

ΠΗΓΗ: ot.gr

Related Articles

Back to top button