ΑΡΚΑΔΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρκαδία – 2023 | Κατάλληλα για κολύμβηση τα νερά σε όλες τις παραλίες – Δείτε τη λίστα!


Σύμφωνα με απόφαση την οποία υπογράφει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, χαρακτηρίζονται κατάλληλα για κολύμβηση όλα τα θαλάσσια νερά της παραλιακής Κυνουρίας του Ν. Αρκαδίας και συγκεκριμένα όλες τις αμμώδεις θαλάσσιες ακτές των περιοχών των Δήμων και Δημοτικών Διαμερισμάτων:

α) Ξηροπηγάδου

β)Κάτω Βερβένων (οικισμός Τιμενίου)

γ) Άστρους

δ)Παρ. Άστρους

ε) Μελιγούς

στ) Αγ. Ανδρέα

ζ) Τυρού

η) Σαπουνακέικων

θ) Πραγματευτής (Οικισμού Λειβαδίου και Σαμπατικής)

ι)Δήμου Λεωνιδίου (όλη η έκταση από Πλάκα μέχρι Λάκκο)

ια)Πουλήθρων

ιβ)Πηγαδίου (Όρμος Φωκιανού).

Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας απαγορεύουμε την κολύμβηση μέσα στα λιμάνια των:

α) Παρ. Άστρους,

β)Αγίου Ανδρέα

γ) Τυροσαπουνακέικων,

δ) Πλάκας Δήμου Λεωνιδίου, και

ε) Πουλήθρων Αρκαδίας

Οι Δήμοι των ανωτέρω περιοχών που επιτρέπεται η κολύμβηση καθώς και οι Λιμενικό Σταθμοί Λεωνιδίου και Παρ. Άστρους ,προς τους οποίους κοινοποιείται η απόφασή μας αυτή, παρακαλούνται να φροντίζουν για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την καθαριότητα των ακτών, την έγκαιρη και τακτική απομάκρυνση κάθε ρυπογόνου αντικειμένου (σκουπίδια, φύκια κ.λ.π.), την τοποθέτηση κατάλληλων δοχείων απορριμμάτων, την τήρηση καθαριότητας των αποχωρητηρίων, αποδυτηρίων, ντους και για την τοποθέτηση πινακίδων για ενημέρωση του κοινού κ.λ.π. 

Για το σκοπό αυτό θα υπάρχει και η συνεργασία των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου έτσι ώστε με κοινή προσπάθεια να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας για την προστασία και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την εξυγίανση του περιβάλλοντος γενικότερα και την τουριστική ανάπτυξη των ανωτέρω περιοχών του Νομού μας.

Related Articles

Back to top button