ΑΡΚΑΔΙΑ

Βασίλης Ψυχογυιός (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας): “H διοίκηση του Νοσοκομείου ψεύδεται ασύστολα”!

Με αφορμή το πρόβλημα υποστελέχωσης του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και μετά την ανακοίνωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Βασίλης Ψυχογυιός προχώρησε σε έκτακτή συνέντευξη τύπου.

Αρχικά, είπε ότι «μας αφήνει  αδιάφορους πόσες φορές έχουν προκηρυχθεί η θέση. Να τις προκηρύξουν όσες φορές χρειαστεί», ενώ για την ελπίδα που εξέφρασε η διοίκηση ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για την προκήρυξη, ο κ. Ψυχογυιός είπε ότι «κι εμείς εκφράζουμε ελπίδα για παγκόσμια ειρήνη».

Για να προσθέσει … «Δουλειά τα ης διοίκηση δεν είναι να εκφράζει ευχολόγια. Δουλειά της είναι προνοεί για να μην φτάνουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα και επίσης να προσπαθεί α τα λύσει.

Ουδέποτε ερωτηθήκαμε από τη συγκεκριμένη διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα.

Όταν βλέπεις ότι 7 φορές η προκήρυξη είναι άγονη, δεν είναι στραβός ο γιαλός.

Το ένα κίνητρο είναι καθολική αύξηση όλων των νοσοκομείων γιατρών. Να υπάρξει αφορολόγητη των εφημεριών των γιατρών, να υπάρξει στεγαστικό επίδομα για τους γιατρούς. Θα μπορούσε να υπάρξει εξομοίωσή των γιατρών του ΕΣΥ, όπως ο αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν δωρεάν σίτιση στη Λέσχη, ή παροχή στη βενζίνη και στη θέρμανση τους.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν εκπαιδευτικά κίνητρα, να υπάρχει διπλασιασμός της εκπαιδευτικής άδειας, ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη.

Η θέση δεν πρέπει να προκηρύσσεται όταν χηρεύει, αλλά να ξεκινά η διαδικασία έναν χρόνο νωρίτερα.

Καμία διοίκηση νοσοκομείου στην Ελλάδα δεν ήρθε σε συνεννόηση με Ιατρικούς Συλλόγους.

Ποια από αυτά τα θέματα η διοίκηση πρότεινε;»

Για τη μη ανταπόκριση των ελευθέρων επαγγελματιών, ο κ. Ψυχογυιός είπε ότι «η διοίκηση του Νοσοκομείου ψεύδεται ασύστολα, συστηματικά και με ελεεινό τρόπο. Προκαλώ τον διοικητή να μας πει πότε έκανε αίτηση συνδρομής προς τον Ιατρικό Σύλλογο.

Σπέκουλα στην πλάτη των ιατρών, από πλευράς μας δεν θα γίνει ανεκτή και από κανέναν διορισμένο μανδαρίνο που ενδεχομένως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στη θέση

Related Articles

Back to top button