ΑΡΚΑΔΙΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Γ. Παπαηλιού: Tο Επιμελητήριο Αρκαδίας μπορεί να αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης

Ουπ. βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού και η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευαγγελία Μαρινάκου στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στις 13. 6.2023.

Η συζήτηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «αγκάλιασε» ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων που απασχολεί την επιχειρηματική κοινότητα, (και) της Αρκαδίας.

Η μικρομεσαία επιχειρηματική κοινότητα έχει βιώσει και εξακολουθεί να βιώνει «στο πετσί της» τη βαθειά και παρατεταμένη οικονομική κρίση, που έχει επιταθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, λόγω των ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης του «συστήματος Μητσοτάκη».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνεται :

η καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στο ποσό των 10.000 ευρώ για όλους,
η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος,
η μείωση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας των επιχειρήσεων, περιλαμβανομένου και του ενεργειακού κόστους,
η διαχείριση-ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής και για την υπόλοιπη αποπληρωμή σε 120 δόσεις, με προστασία της 1ης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της αγροτικής γης και τη νομοθέτηση νέου πτωχευτικού κώδικα.
η διεύρυνση της χρηματοδότησης από την «Αναπτυξιακή Τράπεζα»,
η ίδρυση «Ταμείου Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών»,
η αναθεώρηση του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,», ώστε να υπαχθούν σ΄ αυτό και δράσεις για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κ.α..
Η αλλαγή του οικονομικού προτύπου προς την κατεύθυνση της βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης, έπρεπε να αποτυπώνεται στα εν εξελίξει προγράμματα και στο «Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Όμως το συγκεκριμένο σχέδιο κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, αφού ενισχύει τους «ολίγους και ισχυρούς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχεδιάζει τον αναπροσανατολισμό του σχεδίου και την ανακατεύθυνση των πόρων για τη στήριξη και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της εργασίας και της περιφέρειας,

Η Αρκαδία και ευρύτερα η Πελοπόννησος διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να μετασχηματιστούν σε ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία. Ενδεικτικά, η συνέργεια της πρωτογενούς παραγωγής των τοπικών ποιοτικών προϊόντων με τη μεταποίησή τους αλλά και την παροχή θεματικών τουριστικών υπηρεσιών μπορεί να αποτελέσει τον βασικό άξονα ανάπτυξης της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Αρκαδίας μπορεί να αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Related Articles

Back to top button