ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Δωρεάν μεταφορά γυναικών από ορεινές περιοχές για τεστ Παπανικολάου και μαστογραφία

Συνεχίζεται, στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» κατά το οποίο διενεργείται δωρεάν εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου, και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Στις γυναίκες ηλικίας από 30 έως 50 ετών θα διενεργείται τεστ Παπ με τη νέα μέθοδο υγρής φάσης thin prep και θα γίνεται μοριακή ταυτοποίηση του ιού HPV.

Κατά τις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου οι γυναίκες των Ορεινών Κοινοτήτων θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν δωρεάν, με όχημα του προγράμματος, για τις εξετάσεις και κατόπιν να τις επιστρέψει στην οικία τους. Η ειδική αυτοκινούμενη μονάδα βρίσκεται στο δημοτικό γήπεδο Άστρους.

Οι ενδιαφερόμενες, από την περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27553 61202, 27553 61203 και 2713 610243 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Για ακόμη μια φορά καλούμε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι εξετάσεις παρέχονται εντελώς δωρεάν. Μην ξεχνάμε πως η πρόληψη σώζει ζωές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button