ΑΡΚΑΔΙΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διατροφή των Ελλήνων, υγεία και μακροβιότητα | Ομιλία στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο

Η γήρανση του πληθυσμού είναι με γεωμετρική πρόοδο ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα για τη σύγχρονη κοινωνία. Η δημογραφική αυτή μεταβολή απαιτεί ριζική αναθεώρηση των ασφαλιστικών και υγειονομικών προγραμμάτων και στρατηγικών.
Τα «θεμέλια» της μακροζωίας και της υγιούς γήρανσης σχετίζονται αφενός μεν με βιολογικούς παράγοντες, αφετέρου δε με την πρόληψη σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη μείωση του άγχους, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν η διατροφή και η άσκηση, χωρίς να λησμονούμε την εκπαίδευση, τα συστήματα υγείας, και φυσικά τα μέτρα και τις πολιτικές από πλευράς πολιτείας.
Η μελέτη και η εμβάθυνση των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία της γήρανσης, ανοίγει νέες οδούς παρέμβασης με στόχο πάντα την πολυπόθητη υγιή γήρανση και μακροβιότητα.

Για τη διατροφή, την υγεία και τους παράγοντες που επηρεάζουν τη μακροβιότητα των Ελλήνων, θα μας μιλήσει την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 και ώρα 19.00 ο κ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, Καθηγητής Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στην αίθουσα θεάτρου (κτίριο Α) του Στασινοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Στάδιο Τεγέας.

Related Articles

Back to top button