ΑΡΚΑΔΙΑΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό: Ο outsider προορισμός στην Αρκαδία που αξίζει να ανακαλύψετε

Ένα χωριό συνώνυμο της γαλήνης και της ηρεμίας – Δείτε τις φωτογραφίες
Ελληνικό: Ο outsider προορισμός στην Αρκαδία που αξίζει να ανακαλύψετε


Ακούγοντας τη λέξη Ελληνικό οι περισσότεροι, και δικαιολογημένα, φέρνουν στο νου την περιοχή στα νότια προάστια της Αττικής, που τον τελευταίο καιρό πρωταγωνιστεί στις ειδήσεις λόγω του ιδιαίτερου πάρκου που έχει δημιουργηθεί εκεί. Υπάρχει όμως και ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό προορισμός στην Αρκαδία που ακούει στο ίδιο όνομα και αποτελεί πραγματικό χάρμα οφθαλμών.

Ο λόγος για το χωριό Ελληνικό, το outsider του νομού το οποίο, σίγουρα αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Συνώνυμο, θα μπορούσαμε να πούμε της ηρεμίας και της γαλήνης, το υπέροχο αυτό χωριό είναι χτισμένο πάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους, σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Αφήστε, λοιπόν, για λίγο τους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς στην ορεινή Αρκαδία -ανάμεσα στους οποίους η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, η Βυτίνα– και πείτε ναι σε έναν τόπο ανέγγιχτο ακόμη από το μαζικό τουρισμό.

Πρόκειται για ένα χωριό που ενδείκνυται για ήρεμες και χαλαρωτικές αποδράσεις μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, μακριά από τους πολυσύχναστους «γείτονές» του, το οποίο μυεί τον επισκέπτη του στην παράδοση και τον φυσικό πλούτο της Αρκαδίας.

Ελληνικό: Ένα χωριό συνώνυμο της γαλήνης και της ηρεμίας
Υπέροχα διατηρημένα πετρόκτιστα κτίρια, που διατηρούν ανέπαφη την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική, λιθόστρωτα δρομάκια που ταξιδεύουν νομίζεις σε άλλη εποχή και μια κεντρική πλατεία «κούκλα» για να απολαύσει κανείς αυθεντικούς παραδοσιακούς μεζέδες με τσίπουρο ή μερακλίδικο ελληνικό καφέ στα παραδοσιακά καφενεδάκια της.

Από τα πιο σημαντικά και επιβλητικά κτίρια στον προστατευόμενο οικισμό ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος το μεγαλοπρεπές, διώροφο διδακτήριο, στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού, που κάποτε λειτουργούσε το δημοτικό σχολείο του χωριού. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και το ηρώο, αφιερωμένο στους πεσόντες.

Επίσης, στο χωριό αξίζει κανείς να επισκεφτεί και το Εκκλησιαστικό Μουσείο, στο οποίο ξεχωρίζουν δύο εντυπωσιακοί πολυέλαιοι. Το Ελληνικό μπορεί να λειτουργήσει και ως ορμητήριο για την γνωριμία του επισκέπτη με την ευρύτερη περιοχή όπως το φαράγγι του Λούσιου με τα υπέροχα μοναστήρια και τα πολλά μονοπάτια, καθώς και την Αρχαία Γόρτυνα, το διάσημο κατά την αρχαιότητα ιερό του Ασκληπιού.

ΠΗΓΗ: newsbeast

Related Articles

Back to top button