ΑΡΚΑΔΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Τα οφέλη και την ασφάλεια του φυσικού αερίου

Tη στήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις σχετικά με τα δεσμευμένα οικόπεδα και κτίρια της ΒΙΠΕ που επ’ ευκαιρία της διέλευσης του φυσικού αερίου θα επιδιωχθεί να αποδεσμευτούν άμεσα, και με τα νέα προγράμματα να παραχωρηθούν σε επιχειρηματίες ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής.

Ο κ. Τρουπής τα παραπάνω ανακοίνωσε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου με θέμα τα οφέλη και η ασφάλεια του Φυσικού Αερίου, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη σε συνεργασία με την «Hengas AE».

Μηχανικοί, επαγγελματίες εγκαταστάτες εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και έμποροι υλικών συναφών παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις για θέματα σχετικά με τις Προδιαγραφές, την Ασφάλεια Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου και τις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας έδωσε κατευθύνσεις και στοιχεία με τις ανάγκες που έχουν οι επιχειρηματίες αλλά και οι ιδιώτες για την εφαρμογή του φυσικού αερίου, με στόχο τα οφέλη του φυσικού αερίου καθώς μειώνει τα κόστη μια επιχείρησης.

«Η κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι του επιχειρείν είναι στην πρώτη γραμμή εξελίξεων» αναφέρει στη διάρκεια της ομιλίας του.

Η Πελοπόννησος, ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Κουτσογιάννης σύμβουλος της εταιρείας «Hengas», θα βγει από την ενεργειακή απομόνωση με συνέπεια, μεθοδικότητα ποιότητα και ασφάλεια, προσθέτοντας ότι ήδη η περιοχή της Μεγαλόπολης έχει τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο καθώς και μεγάλο κομμάτι του αστικού ιστού της Τρίπολης, ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα έχει τροφοδοτηθεί και η ΒΙΠΕ.

Στη συνέχεια οι εισηγητές παρουσίασαν διεξοδικά τα θέματα:

«Μελέτη και κατασκευή εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου», Χρήστος Δεμερτζής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
«Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία – Εργασίες Εγκατάστασης Φυσικού Αερίου», Ιωάννης Πλέσσας, Χημικός Μηχανικός – Παναγιώτης Καρανάσιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
«Παρουσίαση της δράσης ΕΣΠΑ «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου» Κώστας Μανώλης, Μηχανολόγος Μηχανικός

naftemporiki.gr

Related Articles

Back to top button