ΑΡΚΑΔΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πάρκο μπαταριών λιθίου στη Δόριζα Αρκαδίας

Ερώτηση για το θέμα της πιθανής δημιουργίας πάρκου μπαταριών – συσσωρευτών λιθίου, στην περιοχή της Δόριζας Αρκαδίας, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Την ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο, υπογράφει και ο Αρκάς βουλευτής Γιώργος Παπαηλιού.

Οι βουλευτές, κάνουν λόγο για «διακινδύνευση της ασφάλειας, της υγείας και της ζωής των κατοίκων», ενώ, μιλούν και για περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Επίσης, υποστηρίζουν, ότι η χορήγηση αδειών για το πάρκο των μπαταριών, σε θέση που περιβάλλει τη Δόριζα, είναι προβληματική, «αφού βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση απ’ τα σπίτια, ενώ η περιοχή, είναι ήδη, επιβαρυμένη απ΄ τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταικά στην κορυφογραμμή που περιβάλλει το χωριό».

Η ερώτηση, κάνει λόγο για κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά και για ζητήματα θεσμικής χωροθέτησης.

Μεταξύ άλλων, η ερώτηση, αναφέρει τα εξής: (…) Η περιοχή της Δόριζας και η ευρύτερη περιοχή του Βαλτετσίου, στις οποίες αφορά άμεσα η τοποθέτηση των δύο εγκαταστάσεων «αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας»,  γειτνιάζει με την ευρύτερη περιοχή του  Μαινάλου. Σ΄ αυτήν  «έχουν φυτρώσει» εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, που πλήττουν την ιστορικότητα, την αισθητική,  το φυσικό κάλλος, το περιβάλλον, την υγεία, τους όρους ζωής και απασχόλησης των μόνιμων κατοίκων και την προοπτική της ήπιας ανάπτυξης (…).

Οι βουλευτές, τονίζουν και το γεγονός, ότι, ήδη υπάρχουν ενστάσεις ενώπιον και του ΣτΕ.

πηγη/www.ertnews.gr

Related Articles

Back to top button