arcadiatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζωής Κωνσταντοπούλου η αντίθεση στη συγγνώμη Μητσοτάκη για το σχόλιο Κυριαζίδη

Κοινοποίηση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τοποθέτηση για τη Συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής και ενεργό μέλος της πολιτικής σκηνής, εξέφρασε τη θέση της σχετικά με τη συγγνώμη που προσέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα σχόλια του βουλευτή Κυριαζίδη. Σε δηλώσεις της, σημείωσε ότι η εν λόγω συγγνώμη δεν είναι αποδεκτή, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατηγορηματικής δήλωσης του βουλευτή, η οποία, όπως τόνισε, επηρεάζει την πολιτική ηθική και την ευθύνη των δημόσιων προσώπων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν αποτελούν απλώς «λάθη» που μπορεί κανείς να διορθώσει με μια απλή συγγνώμη. Αντιθέτως, πιστεύει ότι αντανακλούν μια βαθύτερη κουλτούρα και στάση που πρέπει να επανεξεταστεί. Δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον αγώνα της για έναν πολιτικό διάλογο που θα προάγει τον σεβασμό και την αλληλοκατανόηση στην κοινωνία.

Σημασία του Πολιτικού Λόγου

Η Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η λέξη «συγγνώμη» δεν αρκεί για να θεραπεύσει τις πληγές που προκαλούνται από απαξιωτικές δηλώσεις. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη δύναμη που έχει ο λόγος μας και την ευθύνη που φέρουμε ως δημόσια πρόσωπα» δήλωσε, ενθαρρύνοντας τους πολιτικούς να υιοθετούν έναν λόγο που θα ενώνει και όχι θα διχάζει.

Συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε πως οι δηλώσεις που γίνονται από τους πολιτικούς θα αντικατοπτρίζουν μια στάση σεβασμού προς όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών, κοινωνικών ή άλλων διαφορών. Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τους συναδέλφους της στη Βουλή να εργαστούν από κοινού για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και της διάκρισης.

Το Μελλοντικό Δημόσιο Διάλογο

Καταλήγοντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε την ανάγκη για έναν **πιο υγιή δημόσιο διάλογο**. «Η πολιτική θα πρέπει να είναι χώρος δημιουργικών ιδεών και προτάσεων, και όχι πεδίο διχασμού και αλληλοκατηγοριών» τόνισε. Η ασφάλεια και η προάσπιση της δημοκρατίας προϋποθέτουν έναν διάλογο που θα σέβεται την αξιοπρέπεια του πολίτη.

Η δημόσια αυτή τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου δημιούργησε αντίκτυπο και αναδείκνυε τα ζητήματα που συνδέονται με την πολιτική ηθική στην Ελλάδα, ενισχύοντας τη συζήτηση γύρω από την υπευθυνότητα των πολιτικών εκπροσώπων.