ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την τροπολογία Μ. Βορίδη

Κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, αποφάσισε, να καταγγείλει την τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Το θέμα, συζητήθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος, μετά από αίτημα περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Το κείμενο της απόφασης, μιλά για αντισυνταγματική εκτροπή, λόγω της παραβίασης του διατακτικού του ΣτΕ, ενώ, απαιτεί, να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα απ’ την απόφαση του ΣτΕ.

Καλεί την Περιφερειακή Αρχή να συμμορφωθεί πλήρως με την συγκεκριμένη απόφαση και να φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προς συζήτηση, όλες εκείνες τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, απ’ τις 2 Δεκεμβρίου 2022, μέχρι και σήμερα, οι οποίες, με βάση την απόφαση του ΣτΕ, αλλά και το νόμο, πρέπει να συζητηθούν εκ νέου απ’ το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επίσης, το Συμβούλιο, απαιτεί, να έρθουν προς συζήτηση και όλες εκείνες οι αποφάσεις, που είχε διαφωνήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τέλος, καλεί την Περιφερειακή Αρχή, να συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση του ΣτΕ, για να μην υποχρεώσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, να προχωρήσουν σε μαζικές προσφυγές, κατά αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής.

ertnews.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button