ΕΛΛΗ...ΝΕΣΙΣΤΟΡΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΛΑΟΓΡΑΦΙΑΟΜΟΓΕΝΕΙΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στη λιμνοθάλασσα Μουστού, εκδήλωση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για τα μεταναστευτικά πουλιά από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου.

Η ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό θα λάβει χώρα κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο πανοραμικό σημείο της λιμνοθάλασσας και θα περιλαμβάνει, παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο και περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

  • εργαστήρια για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας,
  • περιβαλλοντικά παιχνίδια – δραστηριότητες,
  • παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια,
  • ενημέρωση επισκεπτών σχετικά με τα τοπικά είδη ορνιθοπανίδας,
  • διανομή ενημερωτικού υλικού από το αρχείο της Μονάδας Διαχείρισης,
  • επανένταξη αποθεραπευμένων πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Η εκδήλωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της άγριας ορνιθοπανίδας να παρακολουθήσουν ένα στιγμιότυπο της μετανάστευσης των πουλιών από κοντά, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για την αξία των τοπικών βιοτόπων που έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους. Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2022 – EuroBirdwatch 2022

“Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Φέτος, η Γιορτή των Πουλιών κλείνει 30 χρόνια, που συμπίπτουν με τον εορτασμό των 40 χρόνων αδιάλειπτης δράσης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας.”

Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button