ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η Πελοπόννησος εκπέμπει SOS· ακούει κανείς; Το βίντεο ταξιδεύει στην ΕΕ

Το βίντεο για την Πελοπόννησο ταξιδεύει στην ΕΕ – Είμαστε σε πόλεμο με τη φύση. Αν νικήσουμε, χαθήκαμε!

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών ΠελοπόννηSOS πρόκειται να προωθήσει στην ΕΕ (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Δ/νση Περιβάλλοντος) το βίντεο που δημιούργησε σχετικά με την απειλή που αντιμετωπίζει το φυσικό, πολιτιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Πελοποννήσου από την εγκατάσταση και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Το βίντεο έχει υποτιτλιστεί στα αγγλικά και θα συνοδεύεται από τις πηγές που το τεκμηριώνουν (διότι δεν είναι ακόμη ενεργοί οι σύνδεσμοι στην περιγραφή του στο YouTube) και από το κείμενο στον σύνδεσμο, ενώ η δράση του Δικτύου υποστηρίζεται ήδη από ακαδημαϊκούς, φορείς και συλλογικότητες:

«Είμαστε σε πόλεμο με τη Φύση. Αν νικήσουμε, χαθήκαμε».
Τα ζητήματα και οι προβληματισμοί μας, όπως και τα όσα θίγονται στο βίντεο με επίκεντρο την Πελοπόννησο δεν περιορίζονται σε αυτή μα αφορούν γενικότερα την Ελλάδα όπως και άλλα μέρη του κόσμου, και απαιτούν να αναγνωρίσουμε ότι μέχρι στιγμής, όπως έχει πει και ο αστροφυσικός Hubert Reeves, «Είμαστε σε πόλεμο με τη φύση. Αν νικήσουμε, χαθήκαμε». Μήπως λοιπόν να φροντίσουμε για τη Γη και τη ζωή στη Γη, τώρα και μελλοντικά, αφού «Η Γη είναι ό,τι όλοι έχουμε κοινό» (Wendell Berry – Συγγραφέας).

Αν θέλετε να υποστηρίξετε τη συλλογική προσπάθεια του Δικτύου Φορέων και Πολιτών ΠελοπόννηSOS μπορείτε να στείλετε στο email protovouliapeloponnisou@gmail.com μέχρι και τις 10 Μαΐου το όνομα σας ώστε να συμπεριληφθεί στο κείμενο (φορέας/ συλλογικότητα/ άτομο και επιστημονική ιδιότητα), καθώς και να την προωθήσετε σε πιθανούς αποδέκτες.

«Γιατί οι φωνές μας και οι ζωές μας έχουν σημασία, όπως και το που θα τις ζήσουμε και πώς. Η Πελοπόννησος είναι το σπίτι μας και εκπέμπει SOS.»

ΠΗΓΗ: notospress

Related Articles

Back to top button