ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θερμό επεισόδιο Ερντογάν – Μητσοτάκη στο δείπνο των ηγετών στην Πράγα – Θα έρθουμε νύχτα φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Απρόσμενη εξέλιξη είχε το δείπνο που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (06.10.2022), στην άτυπη σύνοδο 44 ηγετών κρατών της Ευρώπης, που διεξάγεται στην Πράγα, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να κάνει νέες ακραίες δηλώσεις για την Ελλάδα, που όμως δεν έμειναν αναπάντητες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ο Ερντογάν απάντησε εκ νέου στον Έλληνα πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη φράση “μπορούμε να έρθουμε νύχτα”.

Η ένταση άρχισε με αφορμή όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τη σκληρή απάντηση που του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Κάποιοι σύμμαχοι επιλέγουν να αυξάνουν την ένταση και τις προκλήσεις. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Τουρκία προστατεύει τα συμφέροντα της. Δεν θέλουμε ένταση με κανέναν γείτονα μας. Θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου”, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο αμέσως και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών και αντί να προκαλεί εντάσεις, θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Νέα απάντηση Ερντογάν

Ακολούθησε νέα απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι: “Ο Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την ομιλία μου. Όλες οι πολιτικές της Ελλάδας βασίζονται σε ψέματα. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια, και η πολιτική της βασίζεται στο ψέμα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button