ΕΛΛΑΔΑΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καταγγελία ΕΛΜΕ Αρκαδίας: “Ε, όχι και 30 μαθητές ανά τμήμα σε Γυμνάσιο Τρίπολης”!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ακαδημίας 12, 22100 Τρίπολη

e-mail: elmearkadias@gmail.com

blog: elme-arkadias.blogspot.com

Τρίπολη, 03 – 10- 2023

ptoxos270

Προς: Τα μέλη της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, τα τοπικά ΜΜΕ και τα σχολεία του νομού.

Τρίπολη, 3 Οκτωβρίου 2023

Ε, όχι και 30!!!

     Η Ε.Λ.Μ.Ε Αρκαδίας καταγγέλλει τη στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Αρκαδίας, γιατί δεν δημιουργεί 5ο Τμήμα στη Γ’ τάξη του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης, με αποτέλεσμα στα 4 τμήματα της τάξης να βρίσκονται 29 με 30 μαθητές. Η Ε.Λ.Μ.Ε Αρκαδίας, δυο φορές, η τελευταία μαζί με εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου, ζήτησε την ίδρυση 5ου τμήματος. Ζήτησε, επίσης, να μη γίνει καμία υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών. 

  Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε εφαρμογή η αντιεκπαιδευτική και αναχρονιστική Κ.Υ.Α που ψηφίστηκε στα χρόνια των μνημονίων (ΦΕΚ. 2451/2013) και ορίζει ως μέγιστο αριθμό ανά τμήμα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια τους 27 μαθητές. Επίσης αναφέρει ότι μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις με αιτιολόγηση του Δ.Δ.Ε. μπορεί αυτός ο αριθμός να έχει προσαύξηση +10%. Τέτοια αιτιολόγηση δεν υπάρχει, ούτε υπάρχει κάποιος λόγος για να γίνει.

   Είναι προφανές ότι η στάση του Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας είναι στη λογική της κυβέρνησης που θέλει να εξαφανίσει εκπαιδευτικά κενά με συγχωνεύσεις και πολυπληθή τμήματα με αποτέλεσμα να στοιβάζει τους μαθητές σε 28αρια, 29αρια ακόμη και σε 30αρια τμήματα.

   Καλούμε τώρα τη Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας να σταματήσει να βάζει τέτοιου είδους εμπόδια στη μόρφωση των μαθητών και στο παιδαγωγικό έργο των καθηγητών και να σταματήσει τη δημιουργία τμημάτων που φθάνουν έως και τους 30 μαθητές.

kalimera-arkadia.gr

Related Articles

Back to top button