ΑΡΚΑΔΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Καταπολεμώντας την Ενεργειακή Φτώχεια: Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR»

Ο Δήμος Τρίπολης και το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Καταπολεμώντας την Ενεργειακή Φτώχεια: Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης (Παπαναστασίου 25, Τρίπολη, 22100). Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

11:00-11:10 Χαιρετισμοί
– Δημήτρης Καφαντάρης, Πρόεδρος ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ
– Κωνσταντίνος Τζιούμης, Δήμαρχος Τρίπολης

11:10-11:20 Παρουσίαση της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ Γιάννης Γεώργιζας, ΓενικόςΔιευθυντής ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ

11:20-11:50
Κεντρική ομιλία

Ενεργειακή Κρίση και Ενεργειακή Φτώχεια
Χάρης Δούκας, Αν. Καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ

11:50-12:10
Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR – Μεθοδολογία Εντοπισμού και Υποστήριξης Ενεργειακά Ευάλωτων Νοικοκυριών (POWERPOOR TOOLKIT) Νικολέττα Μανέτα

12:10-12:30
Ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας Πέννυ Καζάκη

12:30-12:45 Εφαρμογή POWERPOOR στο Δήμο Τρίπολης Κατερίνα Σιάμπου

12:45-13:00
Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα: Δράσεις & Ευκαιρίες
Από τη θεωρία στην πράξη – Η συνεισφορά της εφαρμογής Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού στις Ενεργειακές Κοινότητες ως καλή πρακτική για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Φτώχειας Γιάννης Γεώργιζας

13:00-13:30 Συζήτηση

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Τρίπολης έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην ημερίδα με τίτλο «Καταπολεμώντας την Ενεργειακή Φτώχεια – Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR» την οποία θα διοργανώσει από κοινού με το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν στοιχεία σχετικά με τον εντοπισμό των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών, ενώ θα συζητηθεί πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. και Πρόεδρος της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ, κος Δημήτριος Καφαντάρης, καθώς και ο Αν. Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κος Χάρης Δούκας.

Ο Δήμαρχος
Τζιούμης Κωνσταντίνος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button