ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟΕΛΛΑΔΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλέβουν τα γεροντάκια στα χωριά. Ξέφυγε η κατάσταση.

Το ζήτημα της εγκλαημτικότητας στα χωριά του Δήμου Τρίπολης απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. 

Ο Χαράλαμπος Σταμάτης έβαλε ζήτημα αστυνόμευσης των χωριών, οι διαρρήξεις διαδέχεται η μία την άλλη. «Αυτό που συμβαίνει στα χωριά του Λεβιδίου δεν έχει ξανασυμβεί. Μήπως πρέπει να κάνουμε κάποια παρέμβαση, έχει ξεφύγει η κατάσταση. Η αστυνομία γιατί ανακοινώνει τα δρομολόγια; Αυτό βοηθά τους διαρρήκτες, εκτός αν είναι παραπλανητικό. Εμένα, με ρήμαξαν μέρα μεσημέρι.”

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Οικονομόπουλος είπε ότι «τα δρομολόγιο της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, έτσι έχει αποφασίσει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Να προβείτε σε έγγραφο και να δηλώσετε τη διαφωνία σας. Άλλος ο σκοπός της μονάδας. Η Αρκαδία είναι ο νομός με τη μικρότερη εγκληματικότητα.»

Ο Δήμαρχος είπε ότι «η εγκληματικότητα είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί και την Τρίπολη και τα χωριά και όλη τη χώρα. Ότι έχουμε χαμηλότερη εγκληματικότητα από άλλους νομούς, δεν σημαίνει ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν είναι θέμα του δημοτικού συμβουλίου. Καταλαβαίνω ότι ο κ. Σταμάτης ότι το βάζει σαν μια προτροπή προς την Αστυνομία και το Υπουργείο. Είμαστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της αστυνομίας. Κάνουμε προσπάθειες με τις λιγοστές δυνάμεις που έχουν.»

Ο Κώστας Τρίκολας είπε ότι «στα χωριά έχουν μείνει μόνο γεροντάκια. Τους κατακλέβουν και τους λεηλατούν. Να γίνει ένα χαρτί προς την αστυνομία. Πολλές κλοπές που γίνονται, δεν δηλώνονται καν.»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button