ΑΡΚΑΔΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε την πρώτη τετραετία. Θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο για το δήμο μας»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (26/11/2023), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ – Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας και μας δώσατε την ευθύνη να διοικήσουμε τον Δήμο Τρίπολης και για την επόμενη πενταετία. Ζητήσαμε εαυτή την ανανέωση διότι πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτά που ξεκινήσουμε αυτή την τετραετία. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο και πλέον πιο έμπειροι. Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεστεί η ορκωμοσία.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Από το Σάββατο 25/11/2023 άνοιξε ο στολισμός της πόλης μας. Η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Οι εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Θα γίνει πάλι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Άρεως, πιο μεγάλο και βελτιωμένο. Θα υπάρχουν δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Καλούμε επισκέπτες να επισκεφθούν την Τρίπολη.

ΕΡΓΑ – Όλα τα έργα συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν σύντομα όλα. Και η πλατεία Αγίου Βασιλείου και το Κολυμβητήριο και η Πλατεία Μπασιάκου. Σε εμάς δεν σταμάτησε κανένα έργο. Πιθανόν, κάποια έπρεπε να προχωρήσουν πιο γρήγορα, αλλά είναι ζήτημα ειδικών συνθηκών.

Έχει εγκριθεί η συμπληρωματική σύμβαση για την πλατεία Αγίου Βασιλείου και θα ολοκληρωθεί σύντομα. Αναδεικνύεται το κέντρο της πόλης, ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Βασιλείου. Γίνεται μια πολύ ωραία πλατεία που θα αναβαθμίσει το κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με άλλα έργα.

Για το Κολυμβητήριο, εντός εισαγωγικών δικαιωνόμαστε, βλέποντας τι συμβαίνει στο ΟΑΚΑ και σε άλλα στάδια της χώρας. Βρέθηκαν οι πιστώσεις, το έργο προχωρά και θα παραδοθεί σύντομα ένα σύγχρονο και ασφαλές κολυμβητήριο. Εμείς θα διεκδικήσουμε αγώνες, σε συνεργασία και με τους συλλόγους.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΩΝ – Προσπαθήσαμε κάθε χρόνο να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις. Μετά από προσπάθεια, εντάξαμε ένα μεγάλο έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης και ξεκίνησε να υλοποιείται. Το έργο έχει σταματήσει λόγω των καιρικών συνθηκών και θα συνεχιστεί από την Άνοιξη. Παράλληλα, γίνεται το μεγάλο έργο του φυσικού αερίου που ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας και η αποκατάσταση που γίνεται δεν μπορεί να είναι ίδια με την αρχική. Είμαστε σε συνεννόηση με την εταιρεία να μην κάνουμε έργα όταν εκτελούνται έργα φυσικού αερίου. Αυτό αφορά το κεντρικό δίκτυο. Στη συνέχεια, όμως, ακολουθούν αιτήσεις για συνδέσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις.

ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – Ξεκινήσαμε την προσπάθεια από το 2020, ολοκληρώσαμε τις απαλλοτριώσεις, έχουμε ετοιμάσει πρόταση χρηματοδότησης του έργου και την υποβάλλαμε από τον Μάρτιο του 2023 και περιμένουμε την έγκριση της πρότασης και να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Θα γίνει ένας σύγχρονος δρόμος με φωτισμό, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ – Υπάρχει μία έξαρση αυτή την περίοδο. Έχουν εμφανιστεί νέα ζώα στον δήμο μας και δεν ξέρω πως εμφανίστηκαν. Έχουμε ένα σύγχρονο καταφύγιο με πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την υποδομή. Η Πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει το νόμο και για τις ευθύνες των ιδιοκτητών για τα δεσποζόμενα ζώα. Οι φόλες είναι εγκληματικές ενέργειες, έχει καταδικαστεί από εμάς και έχουμε υποβάλλει μηνύσεις.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΑ ΣΤΑ ΑΛΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – Ολοκληρώνεται η μελέτη για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου και πεζόδρομου που θα συνδέουν τα περιαστικά άλση της Τρίπολης. Επίσης, προβλέπεται ένας Ποδηλατόδρομος περιφερειακός μέχρι τη λίμνη Τάκα. Σύντομα, θα έχουμε καλά νέα για τα έργα αυτά.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ – Αντιμετωπίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν. Πέρα από τον καθαρισμό φρεατίων και ρεμάτων, προχωράμε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Τρίπολης, ενώ ολοκληρώσαμε αντιπλημμυρικά έργα σε δημοτικές ενότητες της περιοχής μας. Σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΤ και την Πολιτική Προστασία, είμαστε έτοιμοι στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΗΕ – Θα γίνουν παρεμβάσεις στο σημείο που γίνονται ατυχήματα, αυτό προβλέπεται στην εργολαβία για τις ασφαλτοστρώσεις.

Related Articles

Back to top button