ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αοριστίες για “ρυπαρά δίκτυα” αμύνεται η κυβέρνηση στις αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ

Τα “ρυπαρά δίκτυα” πίσω από τις υποκλοπές φωτογράφισε ο Γ.Οικονόμου, ενώ προκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να πει εάν έχει στοιχεία που συνδέουν τον Κ.Μητσοτάκη με παρακολουθήσεις.

Στο αφήγημα περί “ρυπαρών δικτύων”, που διοχετεύουν στη δημοσιότητα υλικό για υποτιθέμενες ή πραγματικές υποκλοπές, επιμένει η κυβέρνηση, μετά τις αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ και την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μαξίμου δηλώνει βέβαια ότι δεν γνωρίζει ποιοι εμπλέκονται και συνεπώς δεν τους κατονομάζει, αλλά ταυτόχρονα καλεί όποιον θέλει να πιάσει ανάποδα την άκρη του νήματος από τα δημοσιεύματα και να βγάλει συμπεράσματα. Και την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζει ότι δεν θεωρεί μέρος “ρυπαρών δικτύων” τον πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα και την αρμόδια για θέματα ΕΥΠ, εισαγγελέα εφετών, Βασιλική Βλάχου.

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Προκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει εάν υπάρχει έστω ένα στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με τις υποκλοπές ή εάν υπάρχει κάποιος μέσα στην ΑΔΑΕ που να λέει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Κωστή Χατζηδάκη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Οικονόμου διερωτήθηκε επίσης εάν είχε ο κ. Τσίπρας την άδεια να διαρρεύσει τα προσωπικά δεδομένα των εξι, ενώ κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ επί της δικής του διακυβέρνησης.

Υποστήριξε επίσης ότι όσον αφορά στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, “δεν υπάρχουν ούτε απειλές ούτε απειλητικά υπονοούμενα” και πρόσθεσε, “Υπάρχει μία σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία νομίζω με πολύ καθαρό τρόπο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ανεξαρτήτως των προθέσεων του κ. Ράμμου υπάρχει μία εργαλειοποίηση του ρόλου της Αρχής σε όλη αυτή την υπόθεση. Και τα γεγονότα τα αναδείξαμε με πεντακάθαρο και πολύ συγκεκριμένο τρόπο στη δημόσια συζήτηση, θα ακολουθήσουν ενδεχομένως και άλλα”.

Στο ερώτημα τι εννοεί η κυβέρνηση “ρυπαρά δίκτυα”, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ειδικότερα ότι: “Τα ρυπαρά δίκτυα αποτελούνται από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους το υλικό των παρακολουθήσεων, υποτιθέμενων ή πραγματικών, και το δημοσιεύουν, κόβοντας και ράβοντας κατά το δοκούν. Από αυτούς που είχαν στην κατοχή τους αυτό το υλικό και τους πραματευτάδες που το διακίνησαν και αυτούς που το δημοσιεύουν”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: “Όποιος θέλει περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, ονόματα δηλαδή, πέρα από αυτά που είναι μπροστά δεν έχει παρά να ξεκινήσει από το τελευταίο κρίκο του νήματος, δηλαδή από εκεί που δημοσιεύτηκαν και να πάει προς τα πίσω. Και θα βρει και τους πραματευτάδες και τους κατόχους των ρυπαρών δικτύων”.

Στις επίμονες ερωτήσεις ποιοι κρύβονται τελικά πίσω από αυτά τα λεγόμενα “ρυπαρά δίκτυα”, ο κ. Οικονόμου απάντησε: “Δεν αναφέρομαι σε ονόματα γιατί δεν ξέρω ονόματα. Αν κάποιος θέλει να ψάξει να βρει ονόματα, να πιάσει ένα κρίκο της αλυσίδας, τον τελευταίο, και πηγαίνοντας πίσω θα φτάσει στην άκρη του νήματος”.

Ο κ. Οικονόμου πάντως έβγαλε λάδι Δημητριάδη- Κοντολέοντα- Βλάχου, λέγοντας ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις ανάληψης πολιτικής ευθύνης, για λόγους που δεν συνδέονται με τα “ρυπαρά δίκτυα”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πολλάκις ότι “οι επισυνδέσεις αυτές δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης” και ότι “κανενός είδους υλικό, έκθεση, ότιδήποτε, δεν έχει περιέλθει σε γνώση του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου”, επαναλαμβάνοντας το ερώτημα εάν κάποιος έχει αποδείξεις και τεκμήρια ότι όλα αυτά ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού ή εάν κάποιος είπε κάτι τέτοιο στον κ. Τσίπρα.

Το Μαξίμου εν τω μεταξύ βάζει στο στόχαστρο το μέλος της ΑΔΑΕ, Κατερίνα Παπανικολάου, σχολιάζοντας ότι υπήρξε συνεργάτης υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ (του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά) και τοποθετήθηκε σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου από την προηγούμενη κυβέρνηση.

πηγη:news247

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button