ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Νίκος Φλώρος για Ειρήνη Παπά: “Θα γίνει ένα άλλο έργο στην μνήμη σου γιατί σε αγαπώ πολύ”

Ο σπουδαίος Αρκάς καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος, σε ανάρτησή του, αναφέρει … “Με την Ειρήνη Παπά είχα μια ιδιαίτερη σχέση λόγο όταν ήμουν μικρός και ζωγράφιζα πολλά τοπία ένα από αυτά ήταν ένα μεγάλο έργο για εμένα τότε σε μουσαμά και λάδι το κάστρο του Άστρους ένα έργο που το είχα κάνει Σεπτεμβρίο γιατί ήθελα να έχω έντονο το μπλέ της θάλασσας και το κίτρινο του ξεραμένο χορτάριου!
Θέλοντας να αποδώσω το πέρασμα του καλοκαιριού με έντονα χρώματα και πινελιές σαν να ήθελα να κρατήσω τον χρόνο εκεί !
Αυτό το έργο όταν ήμουν 17 χρόνων το έκανα δώρο στην ειρήνη παπά την βρήκα σε ένα γύρισμα του Κακογιάννη και πήγα και της είπα με την παιδική αφέλεια μου Αυτό το έργο σας ανήκει ! Το έργο ήταν ποιο μεγάλο από εμένα μόνο τα μάτια μου και τα χέρια μου φαίνονταν που το κρατούσα ! Η ειρήνη συγκινήθηκε και με αγκάλιασε με φίλησε δεν ήθελε στην αρχή να το κρατήσει αλλά εγώ κάθετος αυτό το έργο είναι για εσάς! Έτσι το πήρε και άρχισε να μου λέει ιστορίες για την Πελοποννήσο αφού είχε καταγωγή και την τριπολη που είχε παίξει στο μαλλιαροπουλειο θέατρο και πόσο αγαπούσε το Άστρος ! Έτσι με την ειρήνη παπά είχαμε συνδεθεί παράξενα μέσα από ένα έργο μέσα από την τέχνη
Ήταν πάντα στην σκέψη μου και καμιά φορά την επερνα τηλέφωνο στο σπίτι της πριν χρόνια και ντρεπόμουν από σεβασμό γιατί ήταν μια θεά της τέχνης !
Παράξενο που έφυγε Σεπτεμβρίο και το έργο που της έκανα δώρο ήταν φτιαγμένο τον μήνα αυτό ! Ένα τέλος ενός καλοκαίριου που πήρε μαζί του μια Ελλάδα με ήθος σεβασμό και αξίες που μας θαύμαζαν στο εξωτερικό για τους καλλιτέχνες μας σαν απόσπασματα από τον Παρθενώνα ήταν που ζωντάνεψαν για λίγο να δώσουν την ομορφιά στον κόσμο ξανά ! Χαίρε αγαπημένη ειρήνη εκεί που πάς στο άκτιστο φως η μορφή σου θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου και αυτή την φορά θα γίνει ένα άλλο έργο στην μνήμη σου γιατί σε αγαπώ πολύ και η αγάπη είναι το όχημα να συνδεθείς με όλο το σύμπαν εκεί θα σε βρω ξανά με θέα το Χιλιομόδι σου !!!”

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button