ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΛΕΩΝΙΔΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι παράγοντες που καθορίζουν την ψυχολογία των ψηφοφόρων

Στην ψυχολογία των ψηφοφόρων αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο πολιτικός αναλυτής Δημήτρης Βασιλειάδης. Όπως διαπίστωσε το κλίμα στις 25 Ιουνίου είναι περισσότερο αδιάφορο από τον Μάιο που υπήρχαν και υποψήφιοι με σταυρό. Πάντοτε στις διπλές εκλογές τη δεύτερη Κυριακή έχουμε μειωμένη συμμετοχή, υποστήριξε ο κ. Βασιλειάδης.
Αν εθιστείς από μικρός να μην ψηφίζεις τότε και πιο ηλικιωμένος θα απέχεις, τόνισε ο κ. Βασιλειάδης δικαιολογώντας την αποχή που αυξάνεται. Τον Μάιο ήταν διαφορετική η αποχή κατά μέρη της χώρας π.χ. Οι Σέρρες είχαν το υψηλότερο ποσοστό αποχής από όλη τη χώρα.
Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν με βάση την τσέπη τους όταν βρεθούν στο παραβάν, επισήμανε ο κ. Βασιλειάδης αν και αυτήν την φορά υπήρξαν ψηφοφόροι που συνέκριναν τα προγράμματα των κομμάτων, πρόσθεσε.
Ο προεκλογικός αγώνας έχει αλλάξει ραγδαία από το 2019 και μετά, σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη. Δεν υπάρχουν πλέον μεγάλες συγκεντρώσεις και ακόμα και οι βουλευτές σταμάτησαν τις μεγάλες συγκεντρώσεις και προτίμησαν το διαδίκτυο και το τηλέφωνο. Επίσης έχει διευρυνθεί η παρέμβαση των κομμάτων στα social media και κυρίως στο νεανικό tiktok, κατέληξε.

Related Articles

Back to top button