ΑΡΚΑΔΙΑΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Οι προτάσεις του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου για τον ελαιοτουρισμό

Βράβευση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορίνθου, ως μίας εκ των μακροβιότερων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, με αντικείμενο δράσης το ελαιόλαδο και του δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, για την ιδιαίτερη συμβολή του στη δημιουργία του διεθνούς διαγωνισμού ελιάς και ελαιόλαδου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης τροφίμων και ποτών Detrop 2023, στις εγκαταστάσεις της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης XELEXPO.

Βράβευση και του καθηγητή Γιώργου Ζακυνθινού, για την συμβολή του στον ελαιοκομικό τομέα, με την ίδρυση του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών, στο Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, με αντικείμενο την ‘’τεχνολογία και την ποιότητα της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου’’.

Ο ελαιοτουρισμός, βρέθηκε στο επίκεντρο της έκθεσης.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Κώστας Μαρινάκος, μιλώντας, τόνισε, ότι, ο ελαιοτουρισμός, μπορεί να αποτελέσει μία απ’ τις δυναμικές, νέες ταξιδιωτικές τάσεις του μέλλοντος.

Ανέφερε τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και στην προώθηση του ελαιόλαδου και του ελαιοτουρισμού, όπως η συνεργασία, ο συντονισμός των φορέων, η ανάπτυξη cluster κλπ.

Επίσης, μείζονος σημασίας, θεωρεί ο Κώστας Μαρινάκος και μία σειρά από παράγοντες, όπως τα λογότυπα, οι ομάδες των tours operators, αγροτών ελαιουργείων και ελαιοτριβείων.

ertnews.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button