ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οριστικό χρονοδιάγραμμα για τις μονάδες απορριμμάτων ζητά ο Νίκας

Η εξέλιξη της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα προβλήματα που διαπιστώνονται στην πορεία απασχόλησαν την σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στα γραφεία της έδρας, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης – Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, όπως επίσης εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας καθώς και νομικός και τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα που αφορά στις τρεις προβλεπόμενες από την ΣΔΙΤ μονάδες επεξεργασίας, με καταληκτική ημερομηνία περαίωσης των εργασιών σε αυτές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη σύσκεψη από τον εκπρόσωπο της διαχειρίστριας -τα οποία, όπως είπε, θα αποσταλούν και γραπτώς στην Περιφέρεια- η μονάδα στην Παλαιόχουνη θα είναι πλήρως λειτουργική για ολοκληρωμένη διαχείριση το τελευταίο δεκαήμερο του ερχόμενου Φεβρουαρίου, ενώ η πρόδρομη διαχείριση στις άλλες δύο αναμένεται, στην Καλλιρρόη τον Απρίλιο και στη Σκάλα τον Ιούνιο του 2023.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ενημέρωσε ότι έγινε αποδέκτης -όπως και το υπουργείο Περιβάλλοντος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ο ΦοΔΣΑ- επιστολής από τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, στην οποία επισημαίνεται ότι ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας δεν συναινεί σε καμία περίπτωση να υποδεχθεί η μονάδα στην Παλαιόχουνη απορρίμματα και από άλλες περιοχές. Οπως είναι γνωστό, στην εν λόγω μονάδα -η οποία προορίζεται για την διαχείριση απορριμμάτων των Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας και των Δήμων Τρίπολης, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας- κατευθύνονται ήδη απορρίμματα και από άλλες διαχειριστικές ενότητες.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σέβεται απολύτως την θέση αυτή του Δήμου Τρίπολης, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ο εν λόγω δήμος συνέβαλε καθοριστικά στο ξεκίνημα της διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημειώνοντας παράλληλα:

“Οσα εκφράζει ο δήμαρχος στην επιστολή του είναι δίκαια και σωστά από κάθε άποψη. Θα πρέπει το υπουργείο να σταματήσει να παρεμβαίνει με τον τρόπο που το κάνει, εφόσον θέλει να βοηθήσει στο κυρίαρχο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων -ένα θέμα που πλέον έχει επωμιστεί η Περιφέρεια, συχνά μόνη της”.

ΠΗΓΗ:flynews

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button