ΑΡΚΑΔΙΑΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέφτουν οι υπογραφές για το πάρκο μνήμης στην Τρίπολη

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης αντικείμενο την δημιουργία πάρκου μνήμης, έκτασης περίπου 9 στρεμμάτων, σε περιοχή του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Αυτό δήλωσε χθες Πέμπτη 31 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι προχωρεί και η σχετική συμβολαιογραφική διαδικασία για την εξαγορά του εν λόγω χώρου, στον Αγιο Αθανάσιο τη μελέτη διαμόρφωσης του οποίου -στο πλαίσιο της προς υπογραφή προγραμματικής σύμβασης- αναλαμβάνει η Περιφέρεια.

Στην ίδια σύμβαση -για την σύναψη της οποίας έχουν συναινέσει τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης- θα υπάρχει επίσης πρόβλεψη για την διαμόρφωση και τη συντήρηση του πιο πάνω χώρου, η κυριότητα του οποίου θα είναι 51% του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας και 49% της Περιφέρειας.

Η δημιουργία αυτού του χώρου, στον οποίο θα γίνουν φυτεύσεις και θα φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις, συνιστά περιβαλλοντική αλλά και ιστορική παρέμβαση” δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Related Articles

Back to top button