ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: “Με αυτόν τον τρόπο θα γυρίσουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ”

Για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών μίλησε σήμερα -μεταξύ άλλων θεμάτων- ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ο Υπουργός σε συνέντευξή του στον Alpha 9.89 μίλησε για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, σχετικά με την επιστροφή τους στην εργασία τους, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, υπέρ τους.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην στην έλλειψη φαρμάκων καθώς και για ειδικά θέματα του ΕΣΥ.

Απόφαση ΣτΕ
«Πρώτα απ’ όλα γιατί έχω διαβάσει διάφορα να πούμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας στην ολομέλειά του έκρινε το μέτρο συνταγματικό.

Το μέτρο αυτό έχει παραταθεί δύο φορές από τότε που ίσχυσε.

Το Δεκέμβριο και τον Μάρτιο και το 3ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η αιτιολογία που είχαμε για την τελευταία παράταση του μέτρου που έγινε τον Απρίλιο, κατά την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αιτιολογείται με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογείται βάσει της αρχής της αναλογικότητας.

Υπό αυτήν την έννοια περιμένουμε την άλλη εβδομάδα να δούμε την απόφαση, φαντάζομαι ότι θα υπάρχει απόφαση. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε είναι το απόσπασμα.

Εμείς έχουμε πει και αυτό ισχύει για όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων γίνονται σεβαστές και τηρούνται.

Από εκεί και πέρα μόλις πάρουμε την απόφαση θα δούμε το πλαίσιο το οποίο ορίζει η ίδια η απόφαση και αυτό το οποίο έχω πει και ισχύει, είναι ότι η τήρηση της απόφασης θα γίνει με τέτοιο τρόπο που η ίδια η απόφαση να μη δημιουργεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία».

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button