ΕΛΛΑΔΑ

Ποδοσφαιριστής κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Δικογραφία σε βάρος ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει παίξει και σε ομάδα της Γ΄ Εθνικής, σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία ενός 16χρονου κοριτσιού, ότι απέσπασε γυμνές φωτογραφίες της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής συνομίλησε με την 16χρονη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απέσπασε γυμνές φωτογραφίες της. Σε βάρος του ποδοσφαιριστή σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.

Την ίδια ώρα, δύο ακόμα υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις αρχές να προχωρούν στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ για άλλα δύο άτομα έχουν σχηματιστεί δικογραφίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τον Οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α., εντοπίστηκε ένας 27χρονος, ο οποίος κατείχε και διακινούσε στο διαδίκτυο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο ανηλίκων και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στη συνέχεια, μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις Αρχές Νορβηγίας και Ισπανίας, εντοπίστηκε ένας 33χρονος, ο οποίος μοίραζε σε άλλους χρήστες υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και ένας 55χρονος, ο οποίος ήταν ένας από τους παραλήπτες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των παραπάνω, το χρονικό διάστημα από 25 Απριλίου έως και 5 Μαΐου 2023, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 5 κινητά τηλέφωνα, 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτα micro SD και κάρτα SIM.

ΠΗΓΗ: newsit

Related Articles

Back to top button