ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολλές “ψαλίδες” στην Τρίπολη – Που οφείλεται το φαινόμενο!

Τον φετινό Οκτώβριο, παρουσιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό αρκετά κρούσματα ψαλίδας στην πόλη της Τρίπολης.

Σημαντικό ρόλο παίζουν οι μεγάλες για την εποχή θερμοκρασίες συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία της περιόδου που διανύουμε.

Η εμφάνισή τους μέσα στον χώρο μας σημαίνει ότι πιθανότατα ο πληθυσμός τους είναι υπολογίσιμος λόγω της κοινωνικότητας που εμφανίζουν ως έντομα όντας πολύ δεκτικά στις φερομόνες συναθροίσεως που παράγουν όπως άλλωστε και οι κατσαρίδες. Σε εξωτερικούς χώρους αυτό μεταφράζεται σε πληθυσμούς δεκάδων μέχρι και εκατοντάδων ανά θέση.

Η ψαλίδα ενεργοποιείται το βράδυ ενώ την ημέρα κρύβεται σε σκοτεινά και υγρά σημεία όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς μπορεί να εντοπιστεί κάτω από πέτρες, βράχους, φλοιούς δέντρων όπως και χαλάσματα. Επίσης υδάτινες επιφάνειες όπως ποτάμια ή λίμνες μπορούν να αποτελέσουν την οδό μέσω της οποίας μπορεί να μεταφέρεται από μία θέση σε κάποια άλλη.

Η τροφή της είναι τα φυτά και τα έντομα. Οπότε μπορεί να βρεθεί και σε σημεία της κουζίνας όπου υπάρχουν άλευρα ή λαχανικά.

Σίγουρα αποτελεί έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη αλλά η αντιμετώπισή της θεωρείται πλέον δεδομένη και χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button