ΑΡΚΑΔΙΑΕΛΛΑΔΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΠΟΜΕΝΣ: Έφαγε στραπάτσο στην Αρκαδία & άρχισε πάλι εξώδικα

ΠΟΜΕΝΣ: Έφαγε στραπάτσο στην Αρκαδία και άρχισε πάλι εξώδικα – Προειδοποίηση ΠΟΕΣ ότι θα υπάρξει έλεγχος σε όλα τα έγγραφα που παρουσίασε

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Η γνωστή ιστορία με την ΠΟΜΕΝΣ που επιχειρεί να ελέγξει τον στρατιωτικό συνδικαλισμό εξοντώνοντας στρατιωτικούς και δημοσιογράφους μη αρεστούς, με εξώδικα και δικαστήρια.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας, μόνο που, αν κρίνουμε από την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣ, λογάριασε χωρίς τον «ξενοδόχο». Η ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας είναι πρωτοβάθμιο σωματείο της ΠΟΕΣ, το οποίο με γνωστούς τρόπους επιχείρησε να αλώσει η ΠΟΜΕΝΣ.

Διαβάστε τι ακολούθησε από τη σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών:

Είθισται κάθε καλοκαίρι να είναι μια περίοδος σχετικά ήρεμη ώστε να μην διακόπτονται «τα μπάνια του λαού» και μάλιστα με την παραίνεση κάθε πολιτικής Ηγεσίας. Παρά ταύτα, επειδή οι καιροί είναι περίεργοι, όσες και όσοι έχουμε επιλέξει να ασχολούμαστε με το στρατιωτικό συνδικαλισμό, βρισκόμαστε σε μία διαρκή εγρήγορση λόγων των μέτρων που βρίσκονται εν όψει και έρχονται σταδιακά επηρεάζοντας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον, δυστυχώς, κάποιοι βρίσκουν πάντα χρόνο και χρήμα για να επιδοθούν στο ευγενές άθλημα της δικομανίας και της παραπληροφόρησης που έχουμε συνηθίσει εδώ και χρόνια και για το οποίο δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να ασχοληθούμε για να προασπίσουμε τα συμφέροντα όλων των στρατιωτικών.

Πριν μερικές εβδομάδες μια δικαστική απόφαση έδωσε το δικαίωμα σε μέλη της ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας να διεξάγουν έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα τη μομφή κατά του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ενδιαφέρον της εν λόγω απόφασης έγκειται στο γεγονός ότι αναγνωρίστηκε έννομο συμφέρον για μομφή ακόμα και σε φυσικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα δεν ήταν καν μέλη της Ένωσης.

Το παραβλέψαμε. Την ίδια στιγμή, με αφορμή την ίδια δικαστική απόφαση, κάποιοι τρίτοι έκαναν λόγο για θρίαμβο.

Η μέρα του «θριάμβου» και της «φωνής του λαού» έφτασε (την 24-Ιουλ-23) και το αποτέλεσμα ήταν τζούφιο: δεν υπήρξε καν η προβλεπόμενη απαρτία.

Κοινώς, η πρόταση μομφής απορρίφθηκε διά της απαξίωσής της από τα ίδια τα μέλη της Ένωσης, αν και σε μια προσπάθεια αναβίωσης του παρελθόντος επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ενισχυμένη απαρτία με το γνωστό τέχνασμα των εξουσιοδοτήσεων αντιπροσώπευσης.

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις, το Σώμα της έκτακτης ΓΣ περιέργως συνέχισε κανονικά στην ψηφοφορία, στην οποίαν επιχειρήθηκε να συμμετάσχουν έως και φυσικά πρόσωπα για τα οποία δεν μπόρεσε να αποδειχθεί καν ότι ήταν μέλη της Ένωσης.

Την 2/8/23 οι «νικητές» της «ψηφοφορίας» προσήλθαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Τριπόλεως για να εξεταστεί το αίτημα της προσωρινής διαταγής για προσωρινή διοίκηση του Σωματείου.

Η Ομοσπονδία μας διά του νομικού παραστάτη της κατέρριψε όλες τις θέσεις της έτερης πλευράς και απέδειξε ότι η γενική συνέλευση ήταν ως μη γενόμενη ακριβώς επειδή δεν υπήρχε η νόμιμη απαρτία.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε τα πραγματικά περιστατικά και απέρριψε το παντελώς παράλογο αίτημά της έτερης πλευράς.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη: όπως σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, έτσι και τώρα, προφανώς επειδή δεν άρεσε η απόφαση του δικαστηρίου (όπως σε παλαιότερες περιπτώσεις διοικητικού συμβουλίου ή γενικής συνελεύσεως), ακολούθησε η ώρα των εξωδίκων και του γενικότερου εκφοβισμού. Γιατί όχι και νέων δικαστηρίων.

Όλα αυτά, όχι από τα λίγα μέλη που αυτοπαρουσιάζονται ως έχοντα έννομο συμφέρον, αλλά από την ομοειδή Ομοσπονδία με το ακρωνύμιο Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., η οποία εισάγοντας νέα ήθη κι έθιμα στο στρατιωτικό συνδικαλισμό, πλέον απευθύνεται σε σωματεία που δεν υπάγονται σε αυτή ως μέλη απαιτώντας και υποδεικνύοντας, πάντα υπό την πλήρη ανοχή της πολιτική Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ η οποία τους περιθάλπτει στοργικά επί σειρά ετών σε μια άοκνη προσπάθεια φίμωσης και απόλυτου ελέγχου του συνδικαλιστικού κινήματος στις ΕΔ.

Έτσι και τώρα, ήδη τα τρία πρώτα εξώδικα έφυγαν προς μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας με ταχύτατα αντανακλαστικά, «ζητώντας και τα ρέστα».

Εξυπακούεται ότι η Ομοσπονδία μας δεν θα μείνει ούτε τώρα άπραγη. Σε πρώτη φάση θα προβεί σε ενέργειες νομικής αξιολόγησης όλων των εξουσιοδοτήσεων αντιπροσώπευσης που υπεβλήθησαν κατά τη ΓΣ, με το ερώτημα της ψευδούς βεβαίωσης, διότι δεν έχουμε πειστεί για το αληθές των ισχυρισμών περί δήθεν υπηρεσιακής απασχόλησης των εμπλεκομένων κατά την ημέρα της έκτακτης ΓΣ.

Επίσης θα ζητήσουμε να ελεγχθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες φέρονται να παρελήφθησαν και χειρίστηκαν συγκεκριμένες «αιτήσεις εγγραφής» από συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο.

Εξυπακούεται ότι οι αναγκαίες ενέργειες θα επεκταθούν προς κάθε άλλο πρόσωπο για το οποίο αυτό θα κριθεί αναγκαίο μιας και υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Όποιο πρόσωπο έχει επιλέξει να βλάψει την Ομοσπονδία μας, θεωρούμε προφανές ότι έχει επιλέξει και να αναλάβει και όλες τις ευθύνες του που αναλογούν σε πράξεις που ενδέχεται να αποδειχθούν μέσα από επίσημες διαδικασίες.

Εάν κάποιοι νομίζουν ότι ο συνδικαλισμός είναι τσιφλίκι τους, σύντομα θα καταλάβουν πόσο λάθος έχουν κάνει.

Η Δημοκρατία όντως μίλησε και απέρριψε ηχηρά τις πραξικοπηματικού τύπου απόπειρες ανατροπής νομίμως εκλεγμένων Διοικητικών Συμβουλίων.

armyvoice.gr

Related Articles

Back to top button