ΑΡΚΑΔΙΑΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνταξιούχοι ΔΕΗ Μεγαλόπολης σε Μητσοτάκη: “Καταδικάζετε συνταξιούχους και φτωχά νοικοκυριά να μείνουν άλλον έναν χειμώνα χωρίς θέρμανση”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πολύ κατώτερες των αναγκών και των περιστάσεων οι εξαγγελίες

 του Πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους στη ΔΕΘ

Άνθρακες τελικά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων. Αυτό το πενιχρό εφάπαξ επίδομα των 250 ευρώ μόνο στους πένητες χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή σε όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη έως 600 ευρώ μεικτά, οι αυξήσεις 6% από 1/1/2023 στις κύριες συντάξεις σε 1.000.000 συνταξιούχους αφού αποκλείονται οι υπόλοιποι, όσοι δηλαδή έχουν θετική προσωπική διαφορά, μαζί με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς του άρθρου 29 Ν.3986/11 σε όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ τον χρόνο (μιλάμε δηλαδή για ένα μηδαμινό όφελος 15 – 20 ευρώ τον μήνα) δεν αποτελούν ουσιαστική ανακούφιση των συνταξιούχων καθώς είναι ένα πολύ μικρό μέρος των μεγάλων περικοπών που είχαν από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να εξαγγείλει και τα πιο κάτω μέτρα:

  • ·Τη χορήγηση αυξήσεων από 1/1/2023 και στις επικουρικές συντάξεις.
  • ·Την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων των νόμων 3863 και 3865/2010.
  • ·Την καταβολή της 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.
  • ·Την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου.
  • ·Τη χορήγηση των αναδρομικών του 11μήνου 2015/2016 που αφορά τα δώρα και τις επικουρικές σε όλους τους. Έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να το κάνει μετά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι «δεν χρειάζεται να ασκήσετε αγωγές διότι θα τα πάρετε όλοι».
  • ·Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα βασικά είδη διατροφής.
  • ·Την πρόσληψη υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ για να στελεχώσουν τα τμήματα έκδοσης των συντάξεων και να βάλει επιτέλους ένα τέλος στο μαρτύριο να περιμένει κάποιος 2 και 3 χρόνια για να πάρει κύρια σύνταξη εάν έχει πάνω από δύο κύρια Ταμεία και έως 4 χρόνια για τη χορήγηση της επικουρικής.
  • ·Την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για τη στελέχωση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας για την κάλυψη των τεράστιων κενών θέσεων που υπάρχουν.

    Χρήματα υπάρχουν για τον σκανδαλώδη διπλασιασμό των αποδοχών της Διοίκησης και των μεγαλοστελεχών του ΕΦΚΑ.

    Χρήματα, της τάξεως δισεκατομμυρίων, υπάρχουν για τους ιδιώτες της ενέργειας.

    Χρήματα όμως δεν υπάρχουν για τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.

    Δυστυχώς, κ. πρωθυπουργέ, με τις εξαγγελίες σας καταδικάζετε τους συνταξιούχους και τα φτωχά νοικοκυριά να μείνουν για άλλον έναν χειμώνα χωρίς θέρμανση, με κλειστά φώτα και πολλές φορές χωρίς βασικά είδη διατροφής.

Εκ του Δ.Σ.

ΠΗΓΗ: kalimera-arkadia.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button