ΕΛΛΑΔΑ

Τατούλης στη ΔΡΤ: “Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει με τον σημερινό Περιφέρειάρχη. Δεν έχω δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ”

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή «Επί της ουσίας» με τους δημοσιογράφους Μηνά Αρτόπουλο και τον Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΠεΣυ κ.Πέτρος Τατούλης.

«Η χώρα είναι πλέον στην κορυφή του παγόβουνου. Αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο σε όλα τα επίπεδα, ελπίζουμε η Ελλάδα, να βρει τον βηματισμό της και να μπει στην κανονικότητα», ανέφερε αρχικά σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα της επικαιρότητας, ενώ πρόσθεσε, πως πριν ξεσπάσουν όλα αυτά, ο ίδιος είχε προβλέψει μέσα από άρθρα του, πως θα έρχονταν δύσκολες μέρες για την χώρα.

“Αν τα κόμματα δεν μπορέσουν, να ανανεώσουν τον εαυτό τους, να σταματήσουν, να είναι αρχηγικά κόμματα και να διοικούνται από παρέες, τότε τα πράγματα θα γίνονται ακόμα χειρότερα” δήλωσε στην συνέχεια, ενώ τόνισε, πως το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι γηρασμένο, ξεκαθαρίζοντας πως η δήλωση του αυτή δεν έχει να κάνει αυτό με την ηλικία, αλλά με τον πυρήνα των ιδεολογικών προσεγγίσεων.

Ακόμα ο κ.Τατούλης μίλησε για το θέμα των παρακολουθήσεων, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είμαι πεπεισμένος πως το Predator δουλεύει παράλληλα με την ΕΥΠ και μέσα στην ΕΥΠ. Ασφαλώς και έπρεπε, να μας πουν δημόσια πλέον, για ποιο λόγο ο ευρωβουλευτής και κατόπιν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ παρακολουθείτο. Αν δούμε και το θέμα των άλλων παρακολουθήσεων, μπαίνουν τεράστια ερωτηματικά», ενώ σχολίασε και την παρακολούθηση Χατζηδάκη.

Στην συνέχεια μιλώντας για τις εκλογές του 2019, ανέφερε πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που επηρεάστηκαν οι πολίτες της Πελοποννήσου – με την παράταξη του να χάνει τις εκλογές – ήταν η προβοκάτσια, που έγινε με τον κοριό στην Μεσσηνία. “Ήταν μια στημένη παγίδα που έγινε από συγκεκριμένους πολιτικούς”, τόνισε, ενώ μίλησε για πιέσεις, εκβιασμούς και ανταλλάγματα, που δέχτηκαν τότε από το γραφείο του πρωθυπουργού, μέλη της παράταξης του.

“Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός λένε συνεχώς, πως σέβονται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Έχει περάσει ένας μήνας από την απόφαση για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Θεοδωρικάκου και ετοιμάζουν νομοθετική πρωτοβουλία για να παρακάμψουν το θέμα αυτό. Περιφέρειες και Δήμου διοικούνται με έναν αντισυνταγματικό νόμο”, δήλωσε αμέσως θα το προσβάλλουν.

Ο κ.Τατούλης έκανε και μια αναφορά σε έναν κύκλο τεράστιων αναθέσεων από την Περιφερειακή αρχή που – όπως είπε – δεν περνούν από κανένα συλλογικό όργανο.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τρίπολη σχολίασε: “Μας παρουσιάζουν την κάθοδο των Μυρίων ως αναπτυξιακό συνέδριο. Δεν μπορεί η παρουσία του κ.Μητσοτάκη, να μην έχει καμία δυναμική. Αντιμετώπισε με προχειρότητα την Πελοπόννησο, στην οποία η κυβέρνηση είναι παντελώς απούσα. Στην συγκέντρωση ήταν απούσα την κοινωνία της Πελοποννήσου, της Αρκαδίας και της Τρίπολης. Ο λίγος κόσμος έδειξε και το πρόβλημα της επίσκεψης Μητσοτάκη”, ενώ πρόσθεσε: “Το μεγάλο πρόβλημα των θεσμών ήταν να παρευρεθούν και να φωτογραφηθούν με τον πρωθυπουργό λόγω της προεκλογικής περιόδου. Κανένας ούτε Δήμοι ούτε Περιφέρεια δεν έθεσαν τα σημαντικά ζητήματα του τόπου”.

Σχολιάζοντας τη νυν Περιφερειακή Αρχή ανέφερε: “Εχουν φτιάξει τα γραφεία τους λες και είναι οι πρίγκιπες της χώρας. Είμαστε δυο διαφορετικοί κόσμοι. Εμείς δεν αλλάξαμε τίποτα, όταν παραλάβαμε τα γραφεία μας, για να μην ζημιώσουμε το δημόσιο και το μόνο μας ενδιαφέρον, ήταν πως θα θεμελιώσουμε τον θεσμό της Περιφέρειας. Αυτό το σημερινό κιτς των στολισμών δείχνει πολλά”, ενώ συμπλήρωσε, πως οι πολίτες στις επόμενες εκλογές, θα αποφασίσουν την επάνοδο μας στην Περιφερειακή Αρχή, γιατί κατάλαβαν την διαφορά του τότε και του τώρα. “Η κοινωνία της Πελοποννήσου μας αναζητά”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για επιλογή Μητσοτάκη (στο πρόσωπο του Παναγιώτη Νίκα) στην εκλογική αναμέτρηση του 2019, τόνισε: “Η πρώτη επιλογή Μητσοτάκη έχει ζημιώσει την Πελοπόννησο. Έκλεισε την Περιφέρεια σε ένα μικρό χωριό και ο πρόεδρος της κοινότητας περιόρισε την διεθνή δυναμική της Περιφέρειας. Εχει γίνει ένα μικρό χωριό”, ενώ απαντώντας στο εάν θεωρεί, πως η ΝΔ θα επιλέξει άλλο πρόσωπο για υποψήφιο Περιφερειάρχη στις επόμενες εκλογές, τόνισε: “Είναι παγιδευμένος ο Μητσοτάκης. Δεν μπορεί, να κάνει τίποτα άλλο. από το να συνεχίσει με τον σημερινό Περιφερειάρχη. Ακούω ότι δεν τον θέλει κανενας από την κυβέρνηση, πως δυσανασχετούν οι υπουργοί μαζί του, πως είναι αλαζόνας, αυταρχικός κτλ. Αν τον αλλάξει ο κ.Μητσοτάκης τότε θα βγω ανοιχτά και θα πω, δείτε τον αυτός φταίει για όλα αυτά, που τον αναγκάζουν τώρα να κάνει αλλαγή πλεύσης. Δεν μπορεί λοιπόν, να κάνει τίποτα απολύτως. Ο κ.Μητσοτάκης παγίδευσε τη ΝΔ και οι μέρες, που περνάει είναι πολύ δύσκολες. Η επιρροή του στην κοινωνία, δεν έχει καμία σχέση με τις προσδοκίες του 2019 και ο λόγος τους είναι σε αμφισβήτηση. Τα πολιτικά στελέχη πάνε να σώσουν την θέση και τις καρέκλες τους και δεν αγωνιούν για το μέλλον της παράταξης”

Ακομμάτιστος, άδολος και ανιοδιοτελής… το τρίπτυχο της παράταξης στο οποίο παραμένουν πιστοί, όπως τόνισε ο κ.Τατούλης, ενώ ερωτηθείς για το εάν υπάρχει διαυλος επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά, γιατί όπως είπε, ποτέ δεν είχε δίαυλους επικοινωνίας με τα κόμματα.

Απαντώντας στο εάν θα “επιτρέψει” σε μέλη της παράταξης του, να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές, τόνισε πως “δεν είναι θηριοδαμαστής, για να εμποδίσει τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης, να πάρουν τις δικές τους πρωτοβουλίες”

Τέλος απάντησε στο πως θα έβλεπε ο ίδιος μια πιθανή υποψηφιότητα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (εάν και εφόσον δεν καταφέρει να βγάλει έδρα το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία και επιλέξει να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια), ενώ μίλησε και για το θέμα που προέκυψε με έργο στον Λάδωνα.

ΠΗΓΗ:kalimera-arkadia.g

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button