ΑΡΚΑΔΙΑΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

Τζιούμης για τα έργα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου: “Συντονισμένη η προσπάθεια της αντιπολίτευσης για αναβολή “

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επι της ουσίας” με τους δημοσιογράφους Μηνά Αρτόπουλο και Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης.

Αρχικά ο κ.Τζιούμης ανέφερε: “Η πρόεδρος διαχειρίζεται τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου άριστα. Δεν μπορεί κάποιος να μιλάει 25 φορές για το ίδιο θέμα. Έχουμε δει παλιότερα με άλλους προέδρους να έρχεται μέχρι και η αστυνομία στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Στην συνέχεια δήλωσε: “Λύνεται το θέμα με την πλατεία των Βουρβούρων που εκκρεμεί από το 1975! Λύνεται τώρα και αυτό θα το λέμε, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους. Γιατί δεν το έλυσαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν μπορώ να σας το απαντήσω”, ενώ πρόσθεσε: “Ως Δήμος Τρίπολης μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αγοράσαμε τον χώρο για να δημιουργήσουμε έναν χώρο μνήμης και τιμής για τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν στο σημείο (Άγιος Αθανάσιος)”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΚΑΛΥΨΗ, στο οποίο θα συμμετέχει ο Δήμος Τρίπολης. “Ο Δήμος Τρίπολης εξασφάλισε κάποια διαμερίσματα οπου με αυστηρά κριτήρια θα μένουν νέοι άνθρωποι μέχρι 39 ετών, ευάλωτοι, χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο”, υπογράμμισε, ενώ μίλησε και για τις προσπάθειες δημιουργίας ενός κέντρου επιχειρηματικότητας και πολιτισμού στο κτίριο της ΟΕΒΑ.

Για τους εργαζόμενους της ΚΕΔΗΤ ο Δήμαρχος δήλωσε: “Κλείνει ένας κύκλος ταλαιπωρίας και προβλημάτων για τους εργαζόμενους της ΚΕΔΗΤ. Τον κλείσαμε εμείς και είμαστε περήφανοι γι αυτό. Παίρνουν οι άνθρωποι και τα χρωστούμενα ετών. Εξοφλούνται οι εργαζόμενοι και μένουν κάποιοι προμηθευτές ακόμα. Δεν χάθηκαν θέσεις εργασίας και οι δομές λειτουργούν πλέον σωστά”.

“Ο Δήμος Τρίπολης λειτουργεί με συνετή διαχείριση στα οικονομικά και έτσι κατόρθωσε να καλύψει τα υπέρογκα επιπλέον κόστη (χρέος ΚΕΔΗΤ, ενεργειακή κρίση, διαχείριση απορριμμάτων κτλ)”, υπογράμμισε ο κ.Τζιούμης στην συνέχεια.

Μιλώντας για το Λεβίδι ο Δήμαρχος υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως έχουν γίνει στην περιοχή έργα 1.000.000 ευρώ. “Να μου πει ο κ.Σταμάτης πέντε χρόνια που ήταν Αντιδήμαρχος ένα έργο που υλοποιήθηκε στο Λεβίδι. Κανένα λέω εγώ. Επίσης να μας πει ως πρόεδρος του ΤΟΕΒ τι έχει κάνει. Πότε καθάρισε τελευταία φορά τα ποτάμια; Να μου πει επίσης ένα έργο αι ο κ.Σμυρνιώτης για το χωριό Λεβίδι, που να ολοκληρώθηκε από εκείνον”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την εθνομαρτύρων και την κατασκευή πεζοδρομίων ανέφερε: “Αλλάζουμε πεζοδρόμια που είχαν γίνει μπαρούτι. Είπε ο κ.Σμυρνιώτης ότι είχε προσπαθήσει να το εντάξει και εκείνος το έργο και δεν μπόρεσε;”.

“Δεν υπάρχει θέμα υψομετρικών διαφορών στο έργο της πλατείας Αγίου Βασιλείου. Επίσης οι μελέτες έχουν πάει σε όλους. Έχουν ενημερωθεί όλοι”, ανέφερε κλείνοντας, ενώ έδωσε και λεπτομέρειες για το έργο, προκειμένου να απαντήσει σε όλα όσα έχουν ακουστεί ανα διαστήματα. “Πιστεύω, πως το έργο θα είναι έτοιμο μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς να μπορώ να προβλέψω οτιδήποτε τυχόν έκτακτο”, υπογράμμισε ο κ.Τζιούμης.

Τέλος, ανάφερε ότι διαπίστωσε μια συντονισμένη προσπάθεια από την αντιπολίτευση για αίτημα αναβολής της απόφασης για την παράταση, σημειώνοντας ότι “είναι το έργο που τους πειράζει”.

Related Articles

Back to top button