ΑΡΚΑΔΙΑΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

Όλα έτοιμα για το έργο της ανακαίνισης του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης

Υπογράφηκε στο νέο δημαρχείο της Τρίπολης, το εργολαβικό συμφωνητικό που έχει να κάνει με το μεγάλο έργο της ανακαίνισης και του περαιτέρω εκσυγχρονισμού, του εμβληματικού, Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης.

Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 1, 6 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, σημείωσε: ” Το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο είναι ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης μας που ξεκίνησε επί Δημαρχίας του αείμνηστου Τάσου Σεχιώτη και έχει το όνομα του ομογενούς συμπατριώτη μας, Δημητρίου Αποστολόπουλου.

Πρόκειται για ένα κτίριο περίπου 40 ετών που χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 12 μήνες.

Θα γίνει ένα σύγχρονο Πνευματικό και Συνεδριακό Κέντρο, που θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα συνέδρια για να μπορέσει η Τρίπολη να γίνει Κέντρο Συνεδριακού Τουρισμού.

Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, από την προηγούμενή δημοτική αρχή. Εμείς δημοπρατήσουμε τη μελέτη του έργου και ακολούθησε ο διαγωνισμός για το έργο.

Έπειτα από το παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης, που τις επόμενες ημέρες θα μπει ο εργολάβος και το Πνευματικό Κέντρο μπαίνει σε τροχιά ανακαίνισης.

Προσπαθούμε ως δημοτική αρχή όλα τα εμβληματικά κτίρια να τα αξιοποιήσουμε και να τα ανακαινίσουμε.

Τις επόμενες ημέρες, περιμένουμε την υπογραφή και για τη Βίλα Τουρκοβασίλη (…).

Όπως έγινε γνωστό, το Νομικό Πρόσωπο, θα μεταφερθεί στο νέο Δημαρχείο, ενώ υπάρχει μέριμνα και για την στέγαση της Φιλαρμονικής του δήμου. Οι σύλλογοι που είναι στο Πνευματικό Κέντρο, θα πρέπει να βρουν κάποιο άλλο χώρο.

Τα περιφερειακά και τα δημοτικά συμβούλια, αλλά και οι λοιπές συνεδριάσεις, θα γίνονται στους χώρους της ΟΕΒΑ, στην Τρίπολη, που αυτές τις ημέρες ανακαινίζεται, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο ανάδοχος του έργου, μνημόνευσε τον Δημήτρη Αποστολόπουλο, το όνομα του οποίου έχει το Πνευματικό Κέντρο και τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, που τότε, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, με τις προσπάθειές του, παρακάμφθηκαν ουκ ολίγα προβλήματα που υπήρχαν, ώστε να χτιστεί το Πνευματικό Κέντρο.

ertnews.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button