ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8 εύκολα tips για οικονομία στο ρεύμα που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα

Ο λογαριασμός του ρεύματος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες σε ένα σπίτι κάθε μήνα. Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η δαπάνη μπορεί να μειωθεί σημαντικά με τις σωστές κινήσεις.

Η οικονομία στο ρεύμα δεν είναι απλά μύθος. Είναι μια πραγματικότητα που μπορείτε να πετύχετε, αρκεί να γνωρίζετε τι ακριβώς να κάνετε. Σίγουρα έχετε ακούσει για το πόσο σημαντικό είναι να έχετε λαμπτήρες οικονομίας και ηλιακό θερμοσίφωνα, αλλά και να αγοράσετε καινούριες συσκευές με υψηλότερη ενεργειακή κλάση.

Σε αυτό το άρθρο, όμως, θα βρείτε ακόμα πιο εύκολες συμβουλές για εξοικονόμηση ρεύματος, τις οποίες δεν έχετε ακούσει μέχρι τώρα, αλλά μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά:

Όχι στέγνωμα στα πιάτα: Το στέγνωμα των πιάτων στο πλυντήριο καταναλώνει σημαντική ποσότητα ρεύματος (και χρόνου πλύσης). Απλά ανοίξτε την πόρτα του πλυντηρίου και αφήστε τα πιάτα για 1-2 ώρες να στεγνώσουν μόνα τους.

Πρόγραμμα πλύσης στους 30 βαθμούς: Τα προγράμματα πλύσης σε υψηλές θερμοκρασίες όχι μόνο καταστρέφουν τα ρούχα και συμβάλλουν στην υπερθέρμανση των υδάτων. Καίνε και πολύ ρεύμα χωρίς λόγο. Η συντριπτική πλειοψηφία των λεκέδων αφαιρείται με ένα καλό απορρυπαντικό στο πρόγραμμα των 30 βαθμών.

Προσοχή στον φούρνο: Ο φούρνος είναι από τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν το περισσότερο ρεύμα. Η προθέρμανση, όμως, δεν χρειάζεται να είναι πάνω από 10 λεπτά, ενώ καλό είναι να κλείνετε τον φούρνο 10-15 λεπτά πριν ετοιμαστεί τελείως το φαγητό, ώστε να μην πάει χαμένη έπειτα η θερμότητα.

Έξυπνη χρήση συσκευών: Αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερες συσκευές για την ίδια δουλειά, κάντε το. Για παράδειγμα, μην βράζετε το νερό για τα μακαρόνια στο μάτι, αλλά στον βραστήρα. Επίσης, στις μεγάλες τοστιέρες μπορεί να ψηθεί ακόμα και μπριζόλα με πολύ λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τον φούρνο.

Χρησιμοποιήστε πολύπριζο: Οι συσκευές στο stand-by καταναλώνουν πολλή ενέργεια, όμως συχνά βαριόμαστε να αφαιρούμε μία μία συσκευή από την πρίζα. Αν, όμως, τις βάλετε όλες (π.χ. τηλεόραση, ενισχυτή και στερεοφωνικό) σε ένα πολύπριζο με διακόπτη, μπορείτε πολύ απλά να πατάτε τον διακόπτη κάθε βράδυ.

Καθαρίστε και ρυθμίστε το ψυγείο: Η σκόνη που μαζεύεται στα πηνία και τον ανεμιστήρα του ψυγείου υποχρεώνει τη συσκευή να δουλεύει πιο σκληρά, για να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία. Επίσης, αν ο θερμοστάτης έχει ρυθμιστεί πολύ χαμηλά, το ψυγείο θα καίει πολύ ρεύμα χωρίς λόγο.

Τραβήξτε τις κουρτίνες: Με μια τόσο απλή κίνηση, όπως να αφήσετε το φως του ήλιου να μπει στο σπίτι, γλιτώνετε αρκετά λεπτά την ημέρα, πριν ανάψετε τα φώτα. Επιπλέον, το καλοκαίρι μπορείτε να κάνετε το αντίστροφο. Να κλείνετε δηλαδή τις κουρτίνες στις μεγάλες ζέστες, ώστε να διατηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τη δροσιά στο σπίτι.

https://www.facebook.com/exypiretw/

ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ | ERGON ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.a: ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ Εθν.Αντιστάσεως 23 | Μαυρομιχάλη 3 Πειραιάς | 18545 Ελλάδα
e: sarriergon@gmail.com | w: www.sarriergon.gr
m: +306984921442 | p: +302104114393     

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button