ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

5 γυναίκες και 27 άντρες εκλέγονται βουλευτές σε όλη την Πελοπόννησο

Πέντε γυναίκες και εικοσιεφτά άντρες θα εκπροσωπήσουν την Πελοπόννησο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαίου 2023. 

Συγκεκριμένα ανά περιφέρεια εκλέγονται :

-Στην Κορινθία
 βουλευτές εκλέγονται από τη ΝΔ ο Χρίστος Δήμας και ο Νικος Ταγαράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Ψυχογιος και από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής η Αικατερίνη Ταγαρά.

– Στην Αργολίδα εκλέγονται βουλευτές, ο Γιάννης Ανδριανός από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Γαβρήλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ανδρέας Πουλάς από το ΠΑΣΟΚ 

-Από μία έδρα κατέκτησαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία. Με βάση τα αποτελέσματα της καταμέτρησης στην Αρκαδία εκλέγονται από τη ΝΔ ο Κώστας Βλάσσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Παπαηλιού και από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

-Την διατήρηση των δυο εδρών της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία εξασφάλισαν οι βουλευτές του κόμματος κ.κ. Νεοκλής Κρητικός και Θανάσης Δαβάκης, Η Νάγια Γρηγοράκου εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

-Στη Μεσσηνία 
εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης, από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος και απο το ΚΚΕ ο Νίκος Κουτουμάνος.

-Στην Ηλεία εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Νικολακόπουλος , η Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Δημήτριος Αβραμόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Κατρίνης

– Στην Αχαΐα εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία η Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Κατσανιώτης Ανδρέας και ο Ιάσων Φωτήλας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο Γεώργιος Κυριακόπουλος, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκλέγεται ο Γιώργος Παπανδρέου, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και από την Ελληνική Λύση ο Κυριάκος Βελόπουλος ή ο Ιωάννης Λανιώτης

Related Articles

Back to top button