ΙΣΤΟΡΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Live η μουσικοθεατρική παράσταση για την Άλωση στην Πλατεία Άρεως!

Ο Δήμος Τρίπολης παρουσιάζει την πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση “Η Επόμενη Μέρα”, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου για την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Πρόκειται για μια ευφάνταστη παράσταση όπου η επόμενη μέρα της Άλωσης της Τριπολιτσάς συνδιαλέγεται με την επόμενη μέρα της Καταστροφής της Σμύρνης, ενώνοντας δύο από τις πιο σημαντικές ιστορικές στιγμές του ελληνισμού.

Η παράσταση βασίζεται σε μια ευφυή επιλογή και σύνθεση κειμένων του Λευτέρη Ντρούβα, ενώ την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση του έργου έκανε ο Θοδωρής Λεμπέσης.

Τα τραγούδια της παράστασης αποδίδουν η Μαρία Σουλτάτου και ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος.

Στο ρόλο των αφηγητών, οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Παναγιώτα Βλαντή, Χριστόδουλος Στυλιανού και Ελισσαίος Βλάχος, αφηγούνται τα γεγονότα που οδηγούν τις ιστορικές εξελίξεις αμέσως μετά από αυτά τα δύο ορόσημα. Η Τρίπολη αναδύεται από τα ερείπιά της καθώς η Σμύρνη βυθίζεται στη στάχτη. Μέσα από πραγματικές καταγραφές και εξαιρετικές ιστορικές συμπτώσεις, οι αφηγήσεις συγκλίνουν και αποκλίνουν μέχρι να βρεθούν στον ίδιο τόπο και στον ίδιο χρόνο.

Η Μαργαρίτα Τρίκκα σκηνοθετεί και χορογραφεί την παράσταση που με όχημα τη μουσική, το λόγο, το χορό και τη θεατρικότητα επιτυγχάνει ένα ταξίδι σε δύο παράλληλα σύμπαντα, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των απλών ανθρώπων ως κύριου άξονα για την πραγμάτωση της επόμενης μέρας, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο. Μια ανθρωποκεντρική μουσικοθεατρική εκδήλωση που γιορτάζει την θυσία και την αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
● Σκηνοθεσία – χορογραφία: Μαργαρίτα Τρίκκα
● Μουσική σύνθεση, ενορχήστρωση – επιμέλεια του έργου και διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης
● Επιμέλεια κειμένων και σύνθεση κειμένων: Λευτέρης Ντρούβας,
● Ενδυματολόγος, σκηνογράφος: Μαρία Παπαδοπούλου
● Φωτίστρια: Μελίνα Μάσχα
● Τραγουδούν: Μαρία Σουλτάτου, Παναγιώτης Αγγελακόπουλος
● Ηθοποιοί – Αφηγητές: Παναγιώτα Βλαντή, Χριστόδουλος Στυλιανού, Ελισσαίος Βλάχος
● Χορωδία Ορφέας Τρίπολης Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αθανασοπούλου
● Χορευτικές ομάδες: Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης, Χορευτικός Όμιλος Τριπόλεως, Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα», Καλλιτεχνικό Σωματείο «Αρκαδιανή», Κέντρο Ελληνικού Χορού, Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Κέντρο Χορού «Χοροτεχνία», Χορευτικός Λαογραφικός Σύλλογος «Αρκάδων Δρώμενα»
● Θεατρική ομάδα Τρίπολης
● Βοηθός Σκηνοθέτη – χορογράφου: Παρασκευή Λυπημένου
● Συνοδεύει Ορχήστρα δωματίου παραδοσιακών, και κλασικών μουσικών
● Εκτέλεση παραγωγής: Άννα Σιταρένιου
● Εταιρία Παραγωγής: SYRIX PRODUCTIONS

Παναγιώτα Βλαντή

Χριστόδουλος Στυλιανού

Ελισσαίος Βλάχος

Μαρία Σουλτάτου

Παναγιώτης Αγγελακόπουλος

Θοδωρής Λεμπέσης

Μαργαρίτα Τρίκκα

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button